• Un bărbat a agresat-o și bătut-o pe premierul danez Mette Frederiksen pe o stradă din Copenhaga.
  • Agresorul a fost arestat, potrivit rapoartelor, care au mai spus că liderul social-democrat a fost „șocat” de incident.
  • Violența a devenit o temă în întreaga Europă în timpul campaniei electorale.

Un bărbat a agresat-o și bătut-o pe premierul danez Mette Frederiksen pe o stradă din Copenhaga, a anunțat postul danez de televiziune TV2.

Agresorul a fost arestat, potrivit rapoartelor, care au mai spus că liderul social-democrat a fost „șocat” de incident.

Incidentul are loc cu două zile înainte ca danezii să se îndrepte spre urne în cadrul alegerilor europene.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Violența a devenit o temă în întreaga Europă în timpul campaniei electorale. Premierul slovac Robert Fico se recuperează după o tentativă de asasinat de către un bărbat înarmat, în timp ce europarlamentarul social-democrat Matthias Ecke a fost bătut în timp ce făcea campanie în Germania.

Un politician din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania a fost înjunghiat marți de un suspect care mânuia un cutter în Mannheim, în sud-vestul țării, potrivit poliției.

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a declarat că agresiunea a fost „îngrozitoare”.

Evika Siliņa, prim-ministrul Letoniei, și-a exprimat șocul pe X, fostul Twitter. Ministrul danez al Mediului, Magnus Heunicke, a declarat într-o postare pe X: „Mette este, în mod natural, șocată de acest atac. Trebuie să spun că ne zguduie pe toți cei care îi suntem apropiați”.

Premierul Suediei, Ulf Kristersson, a abordat, de asemenea, incidentul. El a scris: „Pentru mine, Mette este o colegă foarte bună și o parteneră înțeleaptă. Un atac asupra unui lider ales în mod democratic este, de asemenea, un atac asupra democrației noastre.”

Citește și