Premierul danez a fost atacat în centrul orașului Copenhaga. Un bărbat a fost arestat

Un bărbat a agresat-o și bătut-o pe premierul danez Mette Frederiksen pe o stradă din Copenhaga, a anunțat postul danez de televiziune TV2.

Agresorul a fost arestat, potrivit rapoartelor, care au mai spus că liderul social-democrat a fost „șocat” de incident.

Incidentul are loc cu două zile înainte ca danezii să se îndrepte spre urne în cadrul alegerilor europene.

Violența a devenit o temă în întreaga Europă în timpul campaniei electorale. Premierul slovac Robert Fico se recuperează după o tentativă de asasinat de către un bărbat înarmat, în timp ce europarlamentarul social-democrat Matthias Ecke a fost bătut în timp ce făcea campanie în Germania.

Un politician din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania a fost înjunghiat marți de un suspect care mânuia un cutter în Mannheim, în sud-vestul țării, potrivit poliției.

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a declarat că agresiunea a fost „îngrozitoare”.

Evika Siliņa, prim-ministrul Letoniei, și-a exprimat șocul pe X, fostul Twitter. Ministrul danez al Mediului, Magnus Heunicke, a declarat într-o postare pe X: „Mette este, în mod natural, șocată de acest atac. Trebuie să spun că ne zguduie pe toți cei care îi suntem apropiați”.

Premierul Suediei, Ulf Kristersson, a abordat, de asemenea, incidentul. El a scris: „Pentru mine, Mette este o colegă foarte bună și o parteneră înțeleaptă. Un atac asupra unui lider ales în mod democratic este, de asemenea, un atac asupra democrației noastre.”

Citește și

Exit mobile version