• Gabriel Attal anunţă că îşi va prezenta luni dimineaţa demisia.
  • „În această seară, nicio majoritate absolută nu poate fi condusă de extreme datorită hotărârii noastre şi forţei valorilor noastre, suntem în picioare”, a anunţat Gabriel Attal.
  • Liderul Noului Front Popular (NFP), Jean-Luc Melenchon, spune că partidul său este „gata să guverneze”.

Premierul Gabriel Attal anunţă că îşi va prezenta luni dimineaţa demisia lui Emmanuel Macron.

„În această seară, nicio majoritate absolută nu poate fi condusă de extreme datorită hotărârii noastre şi forţei valorilor noastre, suntem în picioare. Avem de trei ori mai mulţi deputaţi decât au dat estimările la începutul acestei campanii. (…) În această seară, grupul politic pe care l-am reprezentat în această campanie nu are majoritate, îmi voi depune mâine dimineaţă demisia preşedintelui Republicii”, a anunţat Gabriel Attal.

Liderul Noului Front Popular (NFP), Jean-Luc Melenchon, spune că partidul său este „gata să guverneze”, după ce sondajele arată că coaliţia sa de stânga a obţinut cele mai multe locuri la alegerile anticipate din Franţa, notează Sky News.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

Noul Front Popular a ieşit pe primul loc în seara turului doi, cu 175 la 205 deputaţi, conform estimării Elabe pentru BFMTV, RMC şi La Tribune Dimanche RN-ul Jordan Bardella şi aliaţii săi au ajuns în cele din urmă pe locul al treilea, în spatele coaliţiei prezidenţiale Ensemble.

Citește și