• Netanyahu a spus că „nimic nu va împiedica” Israelul să-și atingă obiectivele în războiul în curs împotriva Hamas.
  • Încetarea focului de patru zile, care a început vineri, a fost mediată de Qatar și Egipt și de Statele Unite.
  • Hamas va elibera cel puțin 50 de ostatici israelieni, iar Israelul va elibera 150 de prizonieri palestinieni.

Premierul Israelului Netanyahu s-a întâlnit cu comandanții și trupele din Fâșia Gaza. Netanyahu le-a spus că „nimic nu va împiedica” Israelul să-și atingă obiectivele în războiul în curs împotriva Hamas. „Avem trei obiective în acest război: să eliminăm Hamas, să ne aducem înapoi toți ostaticii și să ne asigurăm că Gaza nu va mai fi o amenințare pentru Israel”, a spus el în timpul întâlnirii cu IDF.

„Știm că avem puterea, tăria, voința și determinarea de a atinge toate obiectivele în acest război”, le-a spus el.

Armistițiul tensionat dintre Israel și Hamas părea să se mențină duminică, după eliberarea unui al treilea grup de ostatici și palestinieni deținuți din închisorile israeliene, iar Egiptul a declarat că a primit noi liste pentru o a treia eliberare, scrie AP.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI ZELENSKI
PAPA REVINE!
CÂT DE SAFE E SOCIAL MEDIA?
RÂSUL E MEDICAMENTUL
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT

Se așteaptă ca Israelul, care a făcut din distrugerea Hamas și din salvarea prizonierilor obiectivele sale, să continue de unde a rămas după ce acordul se va încheia.

Peste 1.200 de israelieni, majoritatea civili uciși de Hamas în atacul inițial din octombrie. Și mai mult de 13.300 de palestinieni au fost uciși, aproximativ două treimi dintre ei fiind femei și minori, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, controlată de Hamas.

Încetarea focului de patru zile, care a început vineri, a fost mediată de Qatar și Egipt și de Statele Unite.

Hamas va elibera cel puțin 50 de ostatici israelieni, iar Israelul va elibera 150 de prizonieri palestinieni. Toți sunt femei și minori.

Citește și