• Fumio Kishida a anunțat că nu va candida la realegerea în fruntea Partidului Liberal Democrat (PLD), aflat la putere, la viitoarele alegeri din septembrie.
  • Retragerea sa din cursa pentru șefia partidului permite noului lider ales de PLD să preia automat rolul de prim-ministru.
  • Kishida a fost ales președinte al Partidului Liberal Democrat aflat la guvernare în 2021, iar mandatul său de trei ani se încheie în septembrie.

Premierul japonez Fumio Kishida a anunțat că nu va candida la realegerea în fruntea Partidului Liberal Democrat (PLD), aflat la putere, la viitoarele alegeri din septembrie.

Sprijinul lui a scăzut după scandalul de corupție al partidului, creșterea costului de trai și deprecierea yenului. Luna trecută, rata de susținere a lui Kishida a scăzut la 15,5%, cel mai scăzut nivel pentru un prim-ministru japonez din ultimul deceniu.

Kishida a fost ales președinte al Partidului Liberal Democrat aflat la guvernare în 2021, iar mandatul său de trei ani se încheie în septembrie, scrie AP.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Retragerea sa din cursa pentru șefia partidului permite noului lider ales de PLD să preia automat rolul de prim-ministru, având în vedere majoritatea partidului în ambele camere legislative.

Citește și