Premierul Johnson își cere „scuze din inimă” pentru că a participat la o petrecere în timpul izolării

boris-johnson

boris-johnson

Premierul britanic Boris Johnson și-a prezentat miercuri „scuze din inimă” pentru că a participat la o petrecere de tip „adu-ți propria băutură” la reședința sa oficială în timpul primului lockdown de coronavirus din țară, în timp ce opozanții au spus că trebuie să demisioneze.

Johnson a recunoscut pentru prima dată că a participat la petrecerea de pe Downing Street nr. 10 pe 20 mai 2020, când regulile COVID-19 limitau întâlnirile sociale la un minim necesar, și a declarat că a înțeles furia pe care au provocat-o dezvăluirile.

„Cunosc furia pe care o simt față de mine în legătură cu guvernul pe care îl conduc atunci când se gândesc că în Downing Street însuși regulile nu sunt respectate în mod corespunzător de către cei care fac regulile”, a declarat în parlament un Johnson cu fața cenușie.

Johnson, care a obținut o victorie zdrobitoare în alegerile din 2019 pe baza promisiunii de a asigura ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat că regretă gestul său și că a crezut că adunarea a fost un eveniment de lucru – atrăgând huiduieli din partea parlamentarilor opoziției.

„M-am dus în acea grădină imediat după ora șase pe 20 mai 2020 pentru a mulțumi grupurilor de personal înainte de a mă întoarce în biroul meu 25 minute mai târziu pentru a continua să lucrez”, a spus el. „Privind retrospectiv, ar fi trebuit să-i trimit pe toți înapoi înăuntru”.

Liderul Partidului Laburist din opoziție, Keir Starmer, a declarat că Johnson trebuie acum să demisioneze și că publicul îl consideră un mincinos. „Petrecerea s-a terminat, domnule prim-ministru. După luni de înșelăciune, spectacolul patetic al unui om care a rămas fără drum. Apărarea sa că nu și-a dat seama că se afla la o petrecere este atât de ridicolă încât este de fapt ofensatoare pentru publicul britanic „, i-a spus Starmer.

Furia a crescut de când ITV News a relatat că Boris Johnson și partenera Carrie s-au întâlnit cu aproximativ 40 de angajați în grădina din Downing Street, după ce secretarul său privat principal, Martin Reynolds, a trimis o invitație prin e-mail în care le cerea participanților să își aducă propria băutură.

Numeroase persoane, inclusiv unii legislatori, au descris modul în care regulile i-au ținut departe de patul celor dragi pe moarte în luna mai a anului trecut, în contrast cu evenimentele din Downing Street.

Exit mobile version