• Ciolacu le-a transmis reprezentanților mediului de afaceri că am solicitat acest nou acord Comisiei Europene pentru ca România să nu intre într-o scară abruptă a deficitului”.
  • Nu luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creșterea încasărilor bugetare și reforma cheltuielilor publice.”
  • Ciolacu i-a anunțat pe antreprenori că urmează o reformă fiscală.

Guvernul a propus Comisiei Europene un acord care prevede reducerea graduală a deficitului bugetar în următorii șapte ani și susținerea proiectelor mari de investiții pe care România le va derula în 2025 și 2026, a declarat premierul Marcel Ciolacu la consultările de luni cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, potrivit unui comunicat al guvernului.

La consultările de luni, de la Palatul Victoria, reprezentanţii Executivului şi cei ai mediului de afaceri au mai discutat despre implementarea E-Factura, E-TVA, E-Transport, a Sistemului de Garanţie-Returnare, pregătirea punerii în aplicare a salariului minim european, precum şi alte aspecte ce ţin de sectorul turism.

Ciolacu le-a transmis reprezentanților mediului de afaceri că am solicitat acest nou acord Comisiei Europene pentru ca România să nu intre într-o scară abruptă a deficitului (…) Nu luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creșterea încasărilor bugetare și reforma cheltuielilor publice”, potrivit comunicatului citat.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Ciolacu i-a anunțat pe antreprenori că urmează o reformă fiscală. El a spus că începând de anul viitor vor avea loc consultări cu mediul de afaceri privind reforma fiscală: Nu vom lua nicio decizie cu privire la reforma fiscală fără consultarea mediului de afaceri și fără a oferi antreprenorilor un orizont de timp suficient până la punerea în aplicare a unor noi măsuri”.

Citește și