• Premierul Robert Fico a fost împușcat la Handlova și este dus la spital.
  • Împușcăturile au avut loc în fața Casei de Cultură, unde se întâlnea guvernul, când premierul a venit printre oameni.
  • Biroul guvernamental nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Un incident armat a avut loc după o reuniune a guvernului slovac într-o locație din afara Bratislavei, a anunțat miercuri agenția de presă TASR, fără a oferi mai multe detalii, conform Reuters.

Premierul Robert Fico a fost împușcat la Handlova după ședința de guvern, fiind dus la spital.

Un martor al Reuters a declarat că a auzit mai multe focuri de armă și că a văzut un bărbat care era reținut de poliție. Martorul Reuters a spus că a văzut agenți de securitate împingând o persoană într-o mașină și plecând.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

Biroul guvernamental nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Președintele Zuzana Čaputová a condamnat ferm atacul „brutal și nesăbuit” asupra primului ministru. „Sunt socat. Îi doresc lui Roberto Fico multă putere în acest moment critic pentru a-și reveni din atac”.

Președintele PS Michal Šimečka a spus că a fost șocat și îngrozit de împușcarea primului ministru Robert Fico. „Condamnăm fără echivoc și ferm orice violență. Avem încredere că premierul Fico va fi bine și că acest act teribil va fi scos la lumină cât mai curând posibil”.

Momentul arestării atacatorului premierului slovac Robert Fico

Publicația slovacă Pravda a publicat un videoclip cu primele secunde după tentativa de asasinat asupra lui Fico: filmările arată cum premierul rănit a fost urcat într-o mașină. Starea primului ministru al Slovaciei după tentativa de asasinat este evaluată ca gravă, relatează presa locală.

Citește și