Președintele iranian Masoud Pezeshkian a declarat că Israelul va regreta „acțiunea lașă” prin care Ismail Haniyeh a fost ucis

Președintele Iranului promite să facă Israelul „să regrete acțiunea lașă” prin care liderul organizației teroriste Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis noaptea trecută, în capitala Teheran, după ce a participat la ceremonia depunerii jurământului de către președintele Masoud Pezeshkian.

Până acum, Rusia, Turcia, China și Qatarul au condamnat uciderea liderului terorist, în timp ce facțiuni palestiniene cheamă la o grevă generală în Cisiordania.

„Iranul deplânge martiriul bravului lider al Rezistenței palestiniene Ismail Haniyeh”, a scris Pezeshkian pe contul său oficial pe X. „Ieri i-am ridicat mâna victorioasă, iar astăzi trebuie să îi port sicriul pe umeri.

„Republica Islamică Iran își va apăra integritatea teritorială și onoarea și îi va face pe ocupanții teroriști să regrete acțiunea lor lașă”, a continuat Pezeshkian, referindu-se la Israel.

Guvernul libanez se așteaptă ca Hezbollah să riposteze pentru atacul israelian, va încerca să calmeze situația. Libanul se așteaptă ca Hezbollah să riposteze pentru un atac israelian care l-a vizat pe cel mai înalt comandant militar al grupului, iar guvernul se va angaja în eforturi diplomatice pentru a calma tensiunile, a declarat ministrul informațiilor Ziad Makary.

Ayatollahul Ali Khamenei a declarat: „Prin această acțiune, regimul sionist criminal și terorist și-a pregătit terenul pentru o pedeapsă aspră, iar noi considerăm că este de datoria noastră să ne răzbunăm pentru sângele său, deoarece a fost martirizat pe teritoriul Republicii Islamice Iran”, într-o declarație transmisă de agenția oficială de presă IRNA.

Israelul nu a comentat incidentul, care a avut loc în contextul războiului său împotriva grupării teroriste Hamas, susținută de Iran, în Fâșia Gaza.

Exit mobile version