• Președintele Iranului, Masoud Pezeshkian, va participa la Summitul BRICS din Rusia, pe 22-24 octombrie.
  • Pezeshkian se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, iar cei doi ar putea semna un acord de cooperare bilaterală.
  • Secretarul de stat american, Antony Blinken, a avertizat că legăturile dintre Moscova și Teheran reprezintă o amenințare pentru securitatea Europei.

Președintele Iranului, Masoud Pezeshkian, va participa la summitul BRICS al economiilor emergente din Rusia, a confirmat duminică ambasadorul Teheranului la Moscova, în contextul tensiunilor crescânde cu Occidentul privind cooperarea militară dintre cele două țări, scrie POLITICO.

Pezeshkian se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin la Summit, care este programat pentru 22-24 octombrie în orașul rus Kazan, a declarat ambasadorul Kazem Jalali pentru mass-media de stat iraniană. Cei doi ar putea semna un acord de cooperare bilaterală.

Vizita vine pe fondul intensificării cooperării militare între cele două guverne. Secretarul de stat american Antony Blinken a dezvăluit săptămâna trecută că Rusia a achiziționat rachete balistice din Iran și probabil le va desfășura în Ucraina în câteva săptămâni.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Blinken a adăugat că legăturile tot mai strânse dintre Moscova și Teheran reprezintă o amenințare pentru securitatea Europei în ansamblu.

SUA, Germania, Marea Britanie și Franța au reacționat marțea trecută impunând noi sancțiuni Iranului, inclusiv măsuri care vor afecta compania aeriană națională Iran Air.

Ministrul de Externe iranian Abbas Araghchi a negat că au fost livrate rachete balistice Rusiei și a remarcat că noile sancțiuni „nu sunt o soluție”.

Citește și