Preşedintele Turciei cere intensificarea eforturilor pentru a pune capăt războiului

Presedintele Recep Erdogan

Presedintele Recep Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a luat cuvântul în cadrul unei conferinţe de presă la Madrid, la finalul summitului NATO, unde a cerut intensificarea eforturilor pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Nu există niciun perdant într-o pace dreaptă”, a spus el, adăugând că Ankara încearcă să ducă o politică echilibrată” din cauza dependenţei sale mari de importurile de energie din Rusia.

Erdoğan a declarat că Finlanda şi Suedia trebuie să respecte promisiunile făcute Turciei în cadrul unui acord de ridicare a dreptului de veto asupra candidaturilor lor de aderare la NATO, inclusiv angajamentul Stockholmului de a extrăda 73 de terorişti”, conform The Guardian.

Ratificarea ofertelor de aderare la NATO ale ţărilor nordice nu va fi trimisă parlamentului turc până când acestea nu-şi vor îndeplini promisiunile, inclusiv finalizarea modificărilor legislative cât mai curând posibil, a declarat el.

Erdoğan a spus: „Dacă îşi îndeplinesc obligaţiile, o vom trimite parlamentului. Dacă nu le îndeplinesc, iese din discuţie”.

Erdoğan a declarat că vede semnarea acordului trilateral ca pe o recunoaştere a sensibilităţii Ankarei în privinţa terorismului şi ca pe o victorie diplomatică” pentru Turcia.

Exit mobile version