• Venezuela a interzis platforma X pentru 10 zile.
  • Elon Musk și Nicolas Maduro, președintele Venezuelei, s-au certat pe X.
  • Maduro le recomandă susținătorilor lui să nu folosească WhatsApp.
  • Maduro spune că rețelele sociale susțin protestele din Venezuela.
  • Opoziția din Venezuela a ieșit pe străzi după alegeri.
  • Opoziția venezueleană e nemulțumită că Maduro rămâne președinte.
  • Erdogan a interzis Roblox în Turcia.
  • Turcia a interzis Instagram din cauza cenzurii.

După ce s-a certat cu Musk pe X zile la rând, președintele Venezuelei a hotărât să îi confiște jucăria miliardarului. Oamenii din Venezuela nu mai pot folosi X-ul lui Musk după ce președintele Nicolas Maduro a interzis platforma timp de 10 zile. Anunțul a fost făcut pe… X!

Maduro s-a întors împotriva rețelelor de socializare din cauza protestelor din Venezuela izbucnite după alegerile în care a fost numit câștigător. Facebook, Instagram și WhatsApp nu au fost interzise, dar președintele își îndeamnă simpatizanții să nu le mai folosească pentru că acestea țin protestele în viață.


Până să interzică platformei X. Maduro și Musk și-au trimis săgeți unul către celălalt, iar la un moment dat chiar au acceptat să se lupte în ring. Dacă Maduro a postat pe X că a dat ordin armatei să îl țină departe pe Musk de Venezuela, miliardarul a spus că vine după președinte și că îl va duce la pușcărie pe un măgar.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?


Maduro nu e singurul președinte care s-a întors împotriva rețelelor de socializare. Erdogan a spus despre ele că sunt fasciste pentru că nu șterg conținutul considerat ofensator de guvern. Turcia a interzis săptămâna trecută Instagram și acum trece la Roblox, jocul pentru copii unde cei mici se comportă ca pe o platformă de socializare. Ministrul Justiției din Turcia spune că Roblox a fost suspendat pentru că are „conținut care va provoca abuzuri asupra copiilor”.

Citește și