Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a mutat Crăciunul în luna octombrie: „Pace, fericire și securitate” 

Președintele autoritar al Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat că Crăciunul va începe cu trei luni mai devreme în țară, într-o mișcare despre care unii au sugerat că a fost făcută pentru a-și promova propriile obiective politice, scrie Sky News.

Maduro, care trebuie să facă față unei provocări politice, a promis poporului său un Crăciun al „păcii, fericirii și securității”. 

Venezuela a fost cuprinsă de proteste cu privire la alegerile prezidențiale contestate din iulie, în urma cărora Maduro a fost reales pentru un al treilea mandat, în ciuda scepticismului global cu privire la rezultate.

Dar, în ciuda arestării a mii de critici ai săi, fostul șofer de autobuz devenit politician pare să se fi concentrat pe cu totul altceva: Crăciunul.

„Suntem în septembrie și deja miroase a Crăciun”, a declarat luni seară bărbatul în vârstă de 61 de ani în timpul emisiunii sale săptămânale. „De aceea, în acest an, ca un mod de a vă aduce un omagiu tuturor și în semn de recunoștință față de voi toți, voi decreta un Crăciun anticipat pentru 1 octombrie”.

Conferința episcopală venezueleană a criticat marți anunțul, avertizând că sărbătoarea „nu trebuie să fie folosită în scopuri politice sau propagandistice”.

Aceștia au adăugat într-o declarație că Crăciunul începe pe 25 decembrie.

Deși ciudată, decizia lui Maduro de a sărbători Crăciunul mai devreme nu este fără precedent. Politicianul a făcut același lucru în mai multe rânduri de la preluarea mandatului după moartea prematură în 2013 a mentorului său, Hugo Chávez.

Exit mobile version