Președintele Zelenski, la Premiile Grammy, prin intermediul unei înregistrări: „Muzicienii noștri poartă veste antiglonț în loc de smoking”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit, duminică, prin intermediul unei înregistrări video, la cea de-a șaizeci și patra ediție a Premiilor Grammy.

La cea de-a șaizeci și patra ediție a Premiilor Grammy a fost difuzată o înregistrare video cu un discurs al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Muzicienii noștri poartă veste antiglonț în loc de smoking”, a spus Volodimir Zelenski. Ei le cântă răniților din spitale, chiar și celor care nu îi pot auzi. Dar muzica va răzbate”, a declarat președintele ucrainean, potrivit BBC News.

El a spus că țara sa luptă pentru „libertatea de a trăi, de a iubi, de a ne face auziți”.

„Sprijiniți-ne în orice mod puteți, dar nu cu tăcerea voastră. Umpleți tăcerea cu muzică”, a mai spus el.

Premiul Grammy – numit inițial Gramophone Award – este un premiu acordat de Academia de înregistrări pentru a recunoaște realizările din industria muzicală. Ceremonia anuală de prezentare cuprinde reprezentații ale unor artiști proeminenți, precum și prezentarea acelor premii care au un interes mai popular.

Ceremonia de decernare a premiilor muzicale a fost reprogramată pentru data de 3 aprilie, pe fondul creșterii numărului de infecții COVID-19 legate de varianta Omicron, după ce, inițial, ar fi trebuit să aibă loc pe 31 ianuarie.

Cea de-a șaizeci și patra ediție a Premiilor Grammy a avut loc pe 3 aprilie, în Las Vegas.

Premiile Grammy din 2021 au fost amânate, de asemenea, din cauza pandemiei COVID-19. Ceremonia a fost organizată în martie, în loc de ianuarie, și a inclus un amestec de segmente preînregistrate și live în fața unui public restrâns și distanțat din punct de vedere social.

Exit mobile version