• Mosley, în vârstă de 67 de ani, a dispărut după ce a ieșit miercuri la o plimbare pe insulă, declanșând o căutare intensă de cinci zile.
  • Confirmând că a fost găsit, Bailey a spus că nu știe „de unde să înceapă”.
  • Avertizări de vreme extremă au fost în vigoare în această săptămână în Symi, unde temperaturile au ajuns la peste 40C după-amiaza.

Soția prezentatorului de televiziune britanic Michael Mosley a confirmat vestea „devastatoare” că soțul ei a fost găsit mort pe insula grecească Symi, scrie The Guardian.

Dr. Clare Bailey a declarat că ea și cei patru copii ai cuplului s-au consolat cu faptul că acesta „aproape reușise să scape”, după ce trupul său a fost găsit duminică în apropierea unei stațiuni de coastă. „Ne consolăm cu faptul că era cât pe ce să reușească. A făcut o cățărare incredibilă, a luat-o pe un traseu greșit și s-a prăbușit unde nu putea fi văzut cu ușurință de echipa extinsă de căutare”.

Mosley, în vârstă de 67 de ani, a dispărut după ce a ieșit miercuri la o plimbare pe insulă, declanșând o căutare intensă de cinci zile.

Recomandări

TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL
CE S-A ÎNTÂMPLAT CU GRUPUL WAGNER?
MACRON NU MAI APARE PE AFIȘELE PARTIDULUI
RONALDO, CEL MAI BUN PASATOR DIN CAMPIONATUL EUROPEAN
UNDE PETRECI DE RUSALII?
UCRAINA A DISTRUS O BAZĂ RUSEASCĂ

Confirmând că a fost găsit, Bailey a spus că nu știe „de unde să înceapă”.

Într-o declarație, ea a spus: „Este devastator că l-am pierdut pe Michael, soțul meu minunat, amuzant, amabil și genial. Am avut o viață incredibil de norocoasă împreună. Ne-am iubit foarte mult și am fost atât de fericiți împreună”.

Bailey, care l-a cunoscut pe Mosley la școala de medicină, a declarat că este „incredibil de mândră” de copiii cuplului și de rezistența și sprijinul lor. „Familia mea și cu mine am fost extrem de reconfortați de revărsarea de dragoste din partea oamenilor din întreaga lume. Este clar că Michael a însemnat foarte mult pentru mulți dintre voi”, a spus ea.

Ea a adăugat că Mosley – care a testat în repetate rânduri teoriile științifice pe propriul corp – era un om aventuros, ceea ce a fost „o parte din ceea ce l-a făcut atât de special”.

Ea a adăugat: „Suntem foarte recunoscători oamenilor extraordinari din Symi care au lucrat neobosit pentru a ajuta la găsirea lui. Unii dintre acești oameni de pe insulă, care nici măcar nu auziseră de Michael, au muncit din zori și până în amurg fără să fie întrebați. Suntem, de asemenea, foarte recunoscători presei care s-a purtat cu noi cu mult respect.

În cea de-a cincea zi a unei vânători din ce în ce mai frenetice, Mosley ar fi fost descoperit de un operator de cameră care lucra pentru televiziunea de stat ERT.

Cadavrul său a fost descoperit pe un teren stâncos, în apropierea unui gard, lângă o mică stațiune la care se poate ajunge doar cu barca sau pe jos. Stațiunea se află pe partea opusă a golfului față de locul unde își lăsase soția și prietenii și la aproximativ 30 de minute de mers pe jos de Pedi, unde a fost văzut ultima dată.

Avertizări de vreme extremă au fost în vigoare în această săptămână în Symi, unde temperaturile au ajuns la peste 40C după-amiaza.

„Din ceasul și hainele sale reiese clar că este vorba despre Dr. Mosley”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, Konstantina Dimoglou. Nu era clar de cât timp era mort, a precizat Dimoglou. O sursă din cadrul poliției a declarat pentru BBC News că decedatul era mort „de câteva zile”.

Citește și