• Dacă câştig alegerile din Ucraina, totul va fi bine.
  • Fostul bucătar al lui Putin a făcut un anunţ oficial.
  • El a respins acuzaţiile conform cărora ar colabora cu autorităţile ucrainene.

Evgheni Prigojin intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din Ucraina, în 2024, împotriva lui Volodimir Zelenski, preşedintele în exerciţiu, dar şi împotriva lui Petro Poroşenko, fostul preşedinte.

Fostul bucătar al lui Putin a făcut un anunţ oficial – şeful grupului paramilitar Wagner şi al celei mai mari armate private de mercenari din Europa va candida la alegerile prezidenţiale din Ucraina, în 2024. 

Am ambiţii politice. Am decis să candidez la preşedinţie în 2024. Pentru preşedinţia Ucrainei, a transmis Prigojin într-un discurs în format video, postat pe Telegram. Dacă câştig alegerile din Ucraina, totul va fi bine, a spus Prigojin.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Întrebat de ce s-a plâns că este prost aprovizionat cu muniţie de către industria militară şi de apărare a Rusiei şi de ce nu cumpără armament pe cheltuiala proprie, el a declarat că dacă va cumpăra totul cu banii săi, va fi gestiune de stat, nu afacere. 

Grupul Wagner are nevoie lunar de 10,000 de tone de muniţie, la preţ de 1 miliard de dolari, potrivit agenţiei turceşti de presă Anadolu Agency.  Prigojin a mai declarat la modul cinic că luptătorii mor în război pentru orice cauză, că războiul a fost inventat ca o armă să o omoare pe cealaltă. 

În încheiere, el a declarat că nu renunţă la Ucraina şi se întreba cine va profita în timp ce el înconjura Hersonul, Harkovul şi alte teritorii, criticându-i în mod deschis pe comandanţii militari de la Kremlin. 

El a respins acuzaţiile conform cărora ar colabora cu autorităţile ucrainene şi că „pentru bani şi ridicarea sancţiunii” va părăsi zona de luptă „la momentul potrivit” şi îl va trăda pe Putin.