• Joe Biden cedează presiunilor și se retrage din cursa prezidențială.
  • 4 din 5 democrați susțin candidatura lui Kamala Harris la președinția SUA.
  • Peste 30 de democrați i-au cerut lui Biden să se retragă.

Vicepreședintele Kamala Harris a declarat că este „onorată” să primească susținerea președintelui Joe Biden și că intenționează să „câștige” nominalizarea democrată pentru președinție, în prima ei declarație publică de la anunțul major al lui Biden că se retrage din cursă.

„Sunt onorată să am susținerea Președintelui și intenția mea este să câștig această nominalizare”, a spus ea.

Această declarație a fost emisă din partea campaniei Biden-Harris, nu de la Casa Albă:

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În numele poporului american, îi mulțumesc lui Joe Biden pentru conducerea sa extraordinară în calitate de președinte al Statelor Unite și pentru deceniile de serviciu pentru țara noastră. Moștenirea sa remarcabilă de realizări este de neegalat în istoria modernă a Americii, depășind moștenirea multor președinți care au îndeplinit două mandate.

Este o onoare profundă să servesc ca Vicepreședinte al său și îi sunt profund recunoscătoare Președintelui, dr. Biden, și întregii familii Biden. Prima dată l-am cunoscut pe Președintele Biden prin fiul său Beau. Eram prieteni de pe vremea când lucram împreună ca procurori generali ai statelor noastre de origine. În timp ce lucram împreună, Beau îmi spunea povești despre tatăl său. Genul de tată – și genul de bărbat – era el. Iar calitățile pe care Beau le venera la tatăl său sunt aceleași calități, aceleași valori, pe care le-am văzut în fiecare zi în conducerea lui Joe ca Președinte: onestitatea și integritatea lui. Inima lui mare și angajamentul față de credința și familia sa. Și dragostea lui pentru țara noastră și pentru poporul american.

Prin acest act altruist și patriotic, Președintele Biden face ceea ce a făcut de-a lungul vieții sale de serviciu: pune poporul american și țara noastră mai presus de orice altceva.

Sunt onorată să am susținerea Președintelui și intenția mea este să câștig această nominalizare. În ultimul an, am călătorit în toată țara, discutând cu americanii despre alegerea clară în aceste alegeri importante.

Și asta voi continua să fac în zilele și săptămânile următoare. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a uni Partidul Democrat – și a ne uni națiunea – pentru a-l învinge pe Donald Trump și agenda sa extremă a Proiectului 2025.

Avem 107 zile până în ziua alegerilor. Împreună, vom lupta. Și împreună, vom câștiga”, a declarat Kamala Harris.

Kamala a aflat astăzi că Biden se retrage. Planurile ca Biden să părăsească cursa pentru Casa Albă au fost puse în mișcare aseară și finalizate astăzi, potrivit surselor CNN.

Partidul Democrat se confruntă cu o provocare fără precedent. Doar pentru că are susținerea lui Biden, nu înseamnă că Harris a câștigat nominalizarea.

Ce urmează? Alegerea unui înlocuitor de către democrați ar putea genera diviziuni și tensiuni interne. Decizia finală va reveni delegaților, care vor trebui să se pronunțe printr-o serie de voturi, după intense negocieri și lobby.

Citește și