• În calitate de Prinț de Wales, Charles a efectuat 28 de vizite oficiale în Germania.
  • Cuplul regal va avea parte de o ceremonie de bun venit și de un banchet de stat cu președintele german Frank-Walter Steinmeier și soția sa, Elke Büdenbender.
  • Regele Charles va deveni primul suveran britanic care se va adresa Bundestagului, parlamentul german, la Berlin.

Vizita regelui Charles în Germania marchează prima vizită de stat a domniei sale. În calitate de șef de stat, vizitele oficiale ale regelui sunt decise în urma unui aviz guvernamental. Alegerea Germaniei – și, inițial, a Franței – ca primele destinații de peste mări vizitate de monarh va fi văzută ca o prioritate pentru consolidarea relațiilor cu vecinii europeni, relatează BBC.

Anunțând vizita de stat la începutul acestei luni, Palatul Buckingham a declarat că aceasta va celebra relația Marii Britanii” cu Germania, marcând istoriile, cultura și valorile noastre comune”.

Pe lângă abordarea a ceea ce un purtător de cuvânt al palatului a numit sacrificiile și provocările trecutului nostru comun”, călătoria se va concentra pe provocările moderne, cum ar fi schimbările climatice și războiul din Ucraina.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Regele Charles va deveni, de asemenea, primul suveran britanic care se va adresa Bundestagului, parlamentul german, la Berlin. Ultima vizită de stat a Regatului Unit în Germania a fost efectuată în 2015 de regretata regină Elisabeta a II-a. În calitate de Prinț de Wales, Charles a efectuat 28 de vizite oficiale în Germania.

În prima zi a călătoriei lor de două zile, au angajamente în Berlin și Brandenburg. Cuplul regal va avea parte de o ceremonie de bun venit și de un banchet de stat cu președintele german Frank-Walter Steinmeier și soția sa, Elke Büdenbender. Regele se va adresa, de asemenea, Bundestagului, Parlamentul federal german.

Mâine, ei se vor deplasa în orașul Hamburg din nordul țării.

Printre principalele angajamente ale regelui în timpul vizitei de stat se numără:

  • Întâlnirea cu refugiații ucraineni care au sosit recent în Germania
  • Întâlnirea cu membri ai armatei britanice și germane, care operează în prezent ca o unitate comună, pentru a vedea o demonstrație a vehiculelor lor amfibii care construiesc poduri în Brandenburg
  • o vizită la Memorialul Sfântul Nikolai, rămășițele unei biserici din Hamburg care a fost distrusă când Aliații au bombardat orașul în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Aflarea mai multor informații despre adoptarea de către portul din Hamburg a tehnologiilor ecologice

Citește și: