• Primăria sectorului 2 vrea să modernizeze Parcul Național și să-i aducă forma gândită în 1953.
  • În jurul lacului va fi amenajată o promenadă pe apă, dar insula va rămâne sălbatică.
  • Aleile vor fi reamenajate în stil organic și vor fi noi piste pentru alergare și biciclete.

Primăria sectorului 2 din București vrea să modernizeze Parcul Național din Cartierul Vatra Luminoasă. Proiectul include promenadă pe apă, dar și hamace deasupra lacului.

Proiectul arată destul de bine, pentru că spațiul verde n-a mai fost modernizat în ultimii 20 de ani. S-au făcut câteva lucruri de întreținere. Lacul se află în stare avansată de degradare. Primăria vrea să aducă parcul la forma în care a fost gândit în 1953. În jurul lacului va fi amenajată o promenadă pe apă, dar insula va rămâne sălbatică. Vegetația va fi înfrumusețată, aleile vor fi reamenajate într-un stil organic, vor fi create piste pentru alergare și biciclete, iar deasupra lacului va fi amenajată o zonă cu hamace pe apă. Investiția totală pentru aceste lucrări este estimată la aproximativ 70 de milioane de lei, numai pentru lac se estimează ca investiția să ajungă la 20 de milioane.

Urmează ca Primăria să facă licitația pentru proiectare și execuție, ceea ce va dura cam un an. Apoi urmează încă șase luni pentru proiectare, iar lucrările ar putea începe în 2025. Tot mobilierul va fi înlocuit, inclusiv echipamentele de joacă pentru copii vor fi completate. În dreptul teatrului de vară se va dezvolta o piațetă centrală, cu chioșcuri de lemn, care va deveni probabil un loc de întâlnire, pentru că și sistemul de iluminat va fi refăcut complet.

Recomandări

PAPA REVINE!
RÂSUL E MEDICAMENTUL
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT
ÎCCJ: IOHANNIS, BANII ÎNAPOI!
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”

Citește și