- Primarul Kievului susține că Germania trebuie să decidă de ce parte se află în acest conflict.
- Germanii au furnizat Ucrainei 5.000 de căști militare, fără a trimite armament.
- Klitschko le-a mulțumit lui Boris Johnson și Marii Britanii pentru sprijinul acordat prin trimiterea de arme în Ucraina.
Primarul Kievului critică Germania pentru lipsa de sprijin pentru Ucraina. Într-un interviu acordat Sky News, primarul Kievului, Vitali Klitschko, spune că Germania trebuie să decidă de ce parte se află după ce a furnizat Ucrainei 5.000 de căști militare, dar nu și arme. De asemenea, el spune că este îngrijorat de lipsa de unitate a Occidentului.
Advertisment
El a spus că germanii trebuie să decidă de ce parte se află deoarece în acest moment nu este clar. Disputa evidențiază sarcina complicată cu care se confruntă SUA în încercările de a ajunge la un acord cu aliații europeni – dintre care unii întrețin relații comerciale puternice cu Rusia și se bazează foarte mult pe aceasta pentru energie – cu privire la un pachet de sancțiuni puternice în cazul în care Moscova atacă.
Între timp, Klitschko a transmis mulțumiri premierului britanic Boris Johnson și Marii Britanii pentru trimiterea de arme în Ucraina.
Recomandări
„Este foarte important pentru noi, mai ales în acest moment”, a spus el, adăugând: „Suntem recunoscători prietenilor noștri, pentru Marea Britanie, Boris Johnson, dar și pentru Statele Unite”.
„Avem nevoie de sprijin – avem nevoie de sprijin în orice fel, sprijin politic, economic, pentru arme. Avem nevoie de arme defensive”. El a declarat că este „foarte îngrijorat” de situația actuală, alături de poporul ucrainean, mai ales că Germania nu arată de partea cui este.
„Niciodată în istoria Ucrainei nu am avut atât de multe forțe militare la granița Ucrainei”, a spus el. Miercuri, atât Marea Britanie, cât și SUA au declarat că ar putea fi impuse sancțiuni personale președintelui rus Vladimir Putin dacă Rusia își invadează vecinul.
Ucraina vrea să fie o țară europeană
Klitschko, care este primar al Kievului din 2014, a declarat că Ucraina vrea să fie o țară europeană – și să fie „mai mult decât o țară europeană democratică”. „Și avem dreptate în constituția noastră – este modul nostru de a face parte din familia europeană”.
„Planurile Rusiei – planurile președintelui Rusiei – sunt de a reconstrui imperiul rus”, a spus el. Acesta a menționat că Putin a fost „foarte deschis” în legătură cu strategia sa.
Partenerii noștri