• Franța va trimite în curând primii instructori militari în Ucraina pentru a pregăti trupele devastate de război, la solicitarea comandantului-șef al armatei ucrainene.
  • În timp ce Rusia pretinde că a capturat două localități din estul Ucrainei și a ucis trei persoane într-un atac asupra unui sat din sud, Spania se angajează să ofere Kievului un ajutor militar de 1 miliard de euro.
  • Comandantul superior al Ucrainei a semnat deja documentele care le permit instructorilor militari francezi să viziteze centrele de antrenament ucrainene în curând, după discuții cu ministrul francez al Apărării.

Comandantul-șef al armatei ucrainene a declarat luni că Franța va trimite „în curând” primii instructori militari în Ucraina pentru a pregăti trupele acestei țări devastate de războiul cu Rusia, scrie Le Figaro.

În timp ce trei persoane au fost ucise într-un atac rusesc asupra unui sat din sudul Ucrainei, Spania se angajează să ofere Kievului un ajutor militar de 1 miliard de euro, iar Rusia pretinde că a capturat două localități din estul Ucrainei.

Comandantul superior al Ucrainei a declarat luni că a semnat documentele care le permit instructorilor militari francezi să viziteze centrele de antrenament ucrainene în curând.

Recomandări

MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ
ANGLIA-SLOVACIA 2-1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
ROMÂNIA, PE LOCUL 5 LA SUSȚINĂTORI


„Sunt încântat să salut inițiativa Franței de a trimite instructori în Ucraina pentru a pregăti militari ucraineni”, a declarat Oleksandr Syrskyi pe aplicația de mesagerie Telegram, după discuții prin link video cu ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu.


„Am semnat deja documentele care vor permite primilor instructori francezi să viziteze centrele noastre de formare în scurt timp și să se familiarizeze cu infrastructura și personalul lor”.