Franța trimite primii instructori militari francezi în Ucraina. Vor ajunge „în curând” la Kiev

Des militaires ukrainiens patrouillent à Bilopillia, dans la région de Soumy, en Ukraine, le 7 avril 2023.

Comandantul-șef al armatei ucrainene a declarat luni că Franța va trimite „în curând” primii instructori militari în Ucraina pentru a pregăti trupele acestei țări devastate de războiul cu Rusia, scrie Le Figaro.

În timp ce trei persoane au fost ucise într-un atac rusesc asupra unui sat din sudul Ucrainei, Spania se angajează să ofere Kievului un ajutor militar de 1 miliard de euro, iar Rusia pretinde că a capturat două localități din estul Ucrainei.

Comandantul superior al Ucrainei a declarat luni că a semnat documentele care le permit instructorilor militari francezi să viziteze centrele de antrenament ucrainene în curând.


„Sunt încântat să salut inițiativa Franței de a trimite instructori în Ucraina pentru a pregăti militari ucraineni”, a declarat Oleksandr Syrskyi pe aplicația de mesagerie Telegram, după discuții prin link video cu ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu.


„Am semnat deja documentele care vor permite primilor instructori francezi să viziteze centrele noastre de formare în scurt timp și să se familiarizeze cu infrastructura și personalul lor”.

Exit mobile version