• După ce a experimentat viața într-o casă pasivă, Alin Mustea, un arhitect din Cluj a construit primul cartier de case durabile premium din Europa de Est.
  • Un aspect imporant de care se ține cont la o casă cu adevărat durabilă sunt materialele de construcții, care trebuie să fie cât mai naturale și reciclabile, spun experții.
  • O casă durabilă are un consum de energie extrem de redus. Este călduroasă iarna şi răcoroasă vara, fară centrală pe gaz sau alte surse de încălzire. Faţă de o construcţie clasică, costurile de încălzire şi răcire sunt cu 90% mai mici.

O casă durabilă nu este tocmai ușor de realizat și nu e nici ieftină, însă beneficiile le simți imediat ce locuiești în ea. Îți îmbunătățește starea de spirit, te scapă de facturi, dar și protejează mediul, reducând consumul energetic şi poluarea.

După ce a experimentat viața într-o casă pasivă, Alin Mustea, un arhitect din Cluj a construit primul cartier de case durabile premium din Europa de Est.

Un aspect imporant de care se ține cont la o casă cu adevărat durabilă sunt materialele de construcții, care trebuie să fie cât mai naturale și reciclabile, spun experții.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

O casă durabilă are un consum de energie extrem de redus. Este călduroasă iarna şi răcoroasă vara, fară centrală pe gaz sau alte surse de încălzire. Faţă de o construcţie clasică, costurile de încălzire şi răcire sunt cu 90% mai mici.

Deși prețurile de întreținere sunt mici la o casă pasivă, costurile pentru construcția ei ajung chiar şi la 480.000 de euro.