• La ceremonia de începere a construcției navei portugheze a participat și șeful forțelor navale din România.
  • Portugalia construiește navele de război ale viitorului.
  • Armata portugheză nu modernizează doar forțele navale, ci și aviația.

La Șantierul Naval Damen Galați a început, joi, 3 octombrie, construcția primului portavion de drone din Europa, destinat marinei militare portugheze. La ceremonia comună de începere oficială a debitării şi punere a chilei pentru nava multifuncțională au participat ministrul portughez al apărării naţionale, Nuno Melo, şi şeful Statului Major al marinei portugheze, amiralul Gouveia e Melo.

„Marea este foarte importantă pentru noi și de aceea noi avem nevoie o marină foarte eficientă. Această navă inovează. Creăm un nou concept. Aceasta este prima navă a unei noi clase care va fi copiată în restul lumii. Și asta începe în România”, a spus Nuno Melo, ministrul portughez al Apărării.

„Aceasta ar putea fi prima navă care va fi în principal o navă de cercetare și documentare. Noi am prezentat acest concept în martie anul acesta și mai mult de 20 de companii navele au întrebat ce concept este acesta și sunt foarte interesați”, a declarat Henrique Gouveia e Melo, șeful fortelor navale din Portugalia. 

Recomandări

CÂȚI BANI STRÂNGE TRUMP?
HALEP E OPTIMISTĂ
„NU E O CATASTROFĂ!”
JOHNSON CONTRA BIBI
CRESC ODATĂ CU PICIORUL
KHAMENEI AMENINȚĂ ISRAELUL

Armata portugheză nu modernizează doar forțele navale, ci și aviația. Au cumpărat avioane F35, iar vechile F16 le-au vândut României.

Citește și