• Un robot care lucra în serviciul public s-a sinucis în Coreea de Sud
  • Coreea de Sud este lider mondial în ceea ce privește densitatea roboților industriali
  • Autoritățile nu intenționează deocamdată să implementeze un alt robot administrativ în locul celui decedat.

Consiliul Municipal din Gumi, Coreea de Sud, a raportat un incident șocant: un robot din personalul administrativ al primăriei s-a „sinucis”. Incidentul s-a produs de pe o scară de 2 metri înălțime, scrie Interesting Engineering.

Potrivit martorilor, robotul, fabricat de startup-ul american Bear Robotics, „se învârtea pe loc, ca și cum ceva nu era în regulă” înainte de tragicul eveniment.

Unii experți au sugerat că robotul ar fi trecut printr-o „criză emoțională” din cauza stresului de la locul de muncă, în timp ce alții cred că de vină ar fi o defecțiune tehnică.

Recomandări

MACRON CERE BARAJ ÎMPOTRIVĂ EXTREMEI DREPTE
TRUMP ARE O FORMĂ DE IMUNITATE
IRINA BEGU PIERDE CU 6-0
JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
ABULGAZIN RESPINGE ACUZAȚIILE
POLIȚIA DE MORAVURI UȘOARE

Incidentul a stârnit un val de doliu și curiozitate în întreaga țară. Presa locală a pus sub semnul întrebării aparenta „sinucidere a robotului” – „De ce a făcut-o?” și „A fost munca prea grea pentru robot?” fiind doar două dintre titlurile primelor pagini.

Robotul făcea parte din personalul primăriei din august 2023 și ajuta la diverse sarcini administrative, precum transportul documentelor, promovarea orașului și furnizarea de informații cetățenilor.

Deși avea capacități avansate, inclusiv capacitatea de a chema singur liftul și de a se deplasa între etaje, autoritățile nu intenționează deocamdată să implementeze un alt robot administrativ în locul celui decedat.

Acest incident a fost catalogat drept „prima sinucidere a unui robot” din Coreea de Sud și a ridicat întrebări cu privire la condițiile de muncă ale angajaților robotici și la integrarea lor în forța de muncă.

Coreea de Sud este lider mondial în ceea ce privește densitatea roboților industriali, cu un robot la fiecare zece angajați. Cauzele aparentei sinucideri a robotului din primăria din Gumi rămân în curs de investigare.

Citește și