• Rubrica a apărut după lansarea serialului în șase părți de pe Netflix al prințului Harry și al lui Meghan, în care cuplul a vorbit despre relația lor cu presa britanică.
  • Niște scuze adevărate ar însemna o schimbare a acoperirii lor și a standardelor etice pentru toți”, au spus ei.
  • Vineri, The Sun a declarat că regretă că a publicat rubrica prezentatorului și că îi pare sincer rău”.

Ducele și ducesa de Sussex au criticat scuzele prezentate de The Sun în legătură cu un articol scris de Jeremy Clarkson, pe care le-au calificat drept nimic mai mult decât o manevră de PR”. Rubrica, în care Clarkson spunea că o urăște pe Meghan la nivel celular”, a primit peste 20.000 de plângeri.

Un purtător de cuvânt al cuplului a acuzat The Sun că profită și exploatează ura, violența și misoginismul”.

Niște scuze adevărate ar însemna o schimbare a acoperirii lor și a standardelor etice pentru toți”, au spus ei. Din păcate, nu ne ținem respirația”.

Recomandări

AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
ALEGERI ÎN MAREA BRITANIE
JAPONIA TRECE LA ALT NIVEL
L-AU PRINS CU BRÂNZA ÎN SAC
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
DREAM ON, SLEEPY JOE!

Purtătorul de cuvânt a descris comentariile lui Clarkson ca fiind periculoase”, adăugând: Faptul că The Sun nu a contactat-o pe ducesa de Sussex pentru a-și cere scuze arată intenția lor. Aceasta nu este nimic mai mult decât o manevră de PR”.

Vineri, The Sun a declarat că regretă că a publicat rubrica prezentatorului și că îi pare sincer rău”. Acesta a declarat că opiniile cronicarilor sunt ale lor, dar, în calitate de editor, odată cu libera exprimare vine și responsabilitatea”.

Articolul a devenit cel mai reclamat articol de către Organizația Independentă de Standardizare a Presei (Ipso). Clarkson a cerut ca acesta să fie eliminat de pe site-ul Sun. Ipso a declarat că a primit peste 17.500 de plângeri până marți la ora 09:00 GMT – care au crescut la 20.800 până la ora 17:00.

În locul articolului, pe site-ul The Sun apare acum o copie a unui tweet al lui Clarkson în care acesta se declară îngrozit că a provocat atâta durere” și că va fi mai atent pe viitor”.

Rubrica lui Clarkson, publicată pe 16 decembrie, a fost criticată pe scară largă pe rețelele de socializare, iar fiica sa, Emily, a declarat că este împotriva a tot ceea ce tatăl ei a scris despre ducesă.

Kevin Lygo, șeful departamentului de media și divertisment al ITV, a descris comentariile făcute de Clarkson ca fiind îngrozitoare”, dar a declarat că nu există planuri de a-l înlocui în calitate de prezentator al emisiunii de jocuri Who Wants To Be A Millionaire?”.

Rubrica a apărut după lansarea serialului în șase părți de pe Netflix al prințului Harry și al lui Meghan, în care cuplul a vorbit despre relația lor cu presa britanică.