- De obicei, soldații nu știu câți inamici au ucis, spune el, dar „în epoca Apache-urilor și a laptopurilor” a putut spune „cu exactitate” câți a ucis.
- El a zburat în șase misiuni care au dus la „luarea de vieți omenești”.
- Prințul Harry a servit în armată timp de 10 ani, ajungând la gradul de căpitan și efectuând două misiuni în Afganistan.
Prințul Harry ar fi afirmat că a ucis 25 de persoane pe când era pilot de elicopter Apache în timpul celui de-al doilea tur de serviciu în Afganistan. Ducele de Sussex face această afirmație în cartea sa de memorii, Spare, care urma să fie publicată săptămâna viitoare, dar care a fost dezvăluită și pusă în mod accidental în vânzare în Spania.
Advertisment
El a zburat în șase misiuni care au dus la „luarea de vieți omenești”, lucru de care nu este nici mândru, nici rușinat. În focul luptei, prințul nu se gândea la cei 25 ca la „oameni”, ci ca la „piese de șah” care fuseseră scoase de pe tablă, relatează The Telegraph.
Este pentru prima dată când prințul în vârstă de 38 de ani a dezvăluit câți luptători talibani a ucis în timpul serviciului său militar. Prințul Harry a servit în armată timp de 10 ani, ajungând la gradul de căpitan și efectuând două misiuni în Afganistan.
Recomandări
Prințul mai susține în autobiografia sa că fratele său, William, și prințesa Kate l-au încurajat să se îmbrace în soldat nazist – un incident pe care l-a numit „una dintre cele mai mari greșeli din viața mea”.
Harry ar fi spus, de asemenea, în carte, potrivit The Guardian, că William l-a atacat fizic în timpul unei discuții în 2019 cu privire la căsătoria ducelui de Sussex cu Meghan Markle, iar acum l-a catalogat pe fratele său, prințul de Wales, drept „arhimandritul” său.
Cartea sa, care urmează să fie lansată marți, arată că și-a dedicat memoriile soției sale, copiilor și mamei sale, prințesa Diana. În timpul serviciului său în Afganistan, el descrie că a urmărit filmul fiecărei „ucideri” când s-a întors la bază, în timp ce o cameră video montată pe nasul elicopterului său Apache înregistra fiecare misiune.
De obicei, soldații nu știu câți inamici au ucis, spune el, dar „în epoca Apache-urilor și a laptopurilor” a putut spune „cu exactitate” câți a ucis.
„Și mi s-a părut esențial să nu mă tem de acest număr. Așa că numărul meu este 25. Nu este un număr care mă umple de satisfacție, dar nici nu mă jenează”, scrie el. În „vacarmul și confuzia luptei”, el i-a văzut pe insurgenții pe care i-a ucis ca pe „răufăcători eliminați înainte ca aceștia să poată ucide bunătăți”, scrie The Telegraph.
Partenerii noștri