• Nu au fost dezvăluite informații prealabile înaintea vizitei Prințului William.
  • Nu este prima dată când Prințul de Wales vizitează agenția de informații.
  • Vizita vine înainte de Trooping the Colour de mâine, care este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul regal.

Angajamentul surpriză al moștenitorului tronului de joi după-amiază a fost dezvăluit prin intermediul Court Circular, o listă zilnică a angajamentelor regale publicată a doua zi după ce acestea au loc. Aceasta precizează pur și simplu: „Prințul de Wales a vizitat în această după-amiază Serviciul Secret de Informații”, scrie The Independent.

Nu au fost dezvăluite informații prealabile înaintea vizitei.

Deși nu se știe nimic despre detaliile vizitei de ieri, dincolo de faptul că a avut loc, nu este prima dată când Prințul de Wales vizitează agenția de informații. Ultima sa vizită raportată a avut loc în 2022, când era încă duce de Cambridge, iar anterior a vizitat sediul organizației de informații în 2012, împreună cu proaspăta sa soție de atunci, Kate Middleton.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

MI6 este serviciul secret de informații al Marii Britanii, iar personalul său, inclusiv șeful Sir Richard Moore, cu numele de cod „C”, lucrează în spatele scenei pentru a menține țara în siguranță. Nu este nici singura agenție de informații din Regatul Unit, existând și MI15. Diferența dintre cele două este că MI6 lucrează în interiorul Regatului Unit, în timp ce MI5 operează în alte țări.

„Aceste agenții sunt pline de oameni din medii obișnuite care fac cea mai extraordinară muncă pentru a ne menține în siguranță”, a declarat anterior Prințul William.

Interesant este că vizita Prințului a avut loc în aceeași zi în care Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles a numit prima femeie din istorie cancelar al Ordinului Jartierei, fosta directoare generală a MI5, baroneasa Manningham-Buller.

De asemenea, aceasta vine înainte de Trooping the Colour de mâine, care este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul regal. Ochii lumii vor fi ațintiți în special asupra balconului Palatului Buckingham, în urma unor informații potrivit cărora Prințesa de Wales „ia în considerare” posibilitatea de a face o apariție surpriză.

Dacă va face acest lucru, va fi prima dată când va fi văzută în public din ziua de Crăciun a anului trecut.

Ea a făcut un pas înapoi de la îndatoririle sale pentru o intervenție chirurgicală abdominală planificată în ianuarie, înainte de a dezvălui ulterior, într-un videoclip emoționant, că a fost diagnosticată cu cancer și că urmează o „chimioterapie preventivă”.

Anunțul ei despre cancer a venit în urma unor speculații intense cu privire la locul unde se află Prințesa, care a fost și încă mai este subiectul unor teorii ale conspirației.

O dată oficială pentru revenirea prințesei la muncă nu a fost încă confirmată.

Citește și