• USR cere renumărarea voturilor în peste 30 de secții din Sectorul 2.
  • USR cere renumărarea voturilor în tot Sectorul 1.
  • În 2 secții din Sectorul 1 sunt renumărate voturile.
  • Într-o secție din Sectorul 1 sunt renumărate voturile.

De 3 zile, românii au votat și tot nu știm rezultatele finale. Nici măcar pe cele parțiale. Scandalul fraudării alegerilor în sectorul 1 și 2 continuă. Astăzi, cu miting în fața birourilor electorale, organizat de către liderii USR.

Sunt multe probleme. Pe TikTok, foarte mulți tineri își caută voturile. Peste 1 milion de tineri au votat la aceste alegeri în premieră și sunt multe filmulețe unde tinerii îi îndeamnă pe alți tineri să se ducă să-și caute votul în secțiile de votare în care și-aue xercitat acest drept fundamental. Tinerii se plâng că nu-și regăsesc voturile pe procesele verbale.

În Sectorul 1 – unde sunt mai puține secții, 166 – sunt foarte multe probleme.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Pe site-ul Autorității Electorale Permanente, sunt încărcate toate procesele verbale olograf, semnate de toți membrii partidelor politice, și acel proces verbal din sistemul STS de pe tabletă.

Aici apar problemele: Sunt neconcordanțe, adică un număr de voturi exprimat pentru un candidat care diferă; este pus alt număr de voturi în dreptul aceluiași candidat pe celălalt proces verbal și așa este înregistrat și numărat în sistemul AEP.

Sunt procese verbale olografe care nu există, practic foi goale încărcate în sistemul AEP, documentele transcrise greșit, sunt diferențe la voturi, de aceea nu se închid secțiile de votare. Sunt zeci de modificari la procesele verbale – președinții secțiilor de vot se vede că n-au fost instruiți, că au fost obosiți.

Ceva s-a întâmplat în anumite secții de vot. Ei greșesc la numărul de buletine de vot pe care le-au primit de la BEC, greșesc la numărul de buletine de vot care au mai rămas la finalul zilei, după ora 22:00.

Și sunt buletine de vot chiar semnate despre care spun că au dispărut din secțiile de votare.

Birourile electorale municipale au decis doar în anumite secții să se renumere voturile, deși pare o problemă de sistem.

Peste 70% dintre procesele verbale care s-au înregistrat în secțiile din Olt sunt înregistrate greșit, conțin foarte multe greșeli.

Mai sunt probleme în Costinești – cu 3 voturi apărute unul de la PSD și 2 de la PNL – dacă le bagi iese un rezultat, dacă le scoți iese un alt rezultat. Buletinele nu sunt de la această tură de alegeri, problema se va rezolva în instanță. Costinești blochează Constanța, Constanța blochează întreaga țară.

E o problemă de sistem. E cel mai îngrijorător lucru. Vedem ce se întâmplă în online din partea tinerilor care-și caută voturile și nu și le gasesc…s-ar putea să se creeze o bulă pentru viitoarele alegeri.

Sunt oameni care nu mai au încredere în procesul electoral, oameni care observă, consultând procesele electorale olografe sau cele transcrise prin sistem STS, că nu mai apar voturile lor.

Ciolacu se ceartă cu USR; USR a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatele alegerilor. Cei de la USR au semnat procesele verbale olografe.

Foarte probabil nu vom avea curand rezultate finale. Foarte probabil nu se va închide azi Sectorul 2, iar în Sectorul 1 sunt foarte multe probleme.

Diferența dintre USR si PSD la Sectorul 2 este de 511 voturi, deci foarte mică, iar la Sectorul 1 de 682 de voturi.

Vedem că lucrurile merg în cascada.

Inclusiv în Brașov: Allen Coliban, care a pierdut primăria în fața lui Scripcaru, a anunțat că solicită renumărarea voturilor din tot Brașovul și pentru primar și pentru consiliu, pentru că s-au văzut multe diferențe și neconcordante.

O să vedem cum se va rezolva – și trebuie rezolvată de Toni Grebla, de PSD, de Guvernul României.

Ciolacu a spus că e deschis unor sugestii ale președintelui AEP, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete la prezidențiale și parlamentare, pentru că pune sub semnul intrebarii incederea oamenilor în exercitarea drepturilor fundamentale și integritatea intregului proces electoral.

Citește și