- Parlamentul European militează pentru reducerea consumului de carne.
- Totul a început de la un studiu făcut pe 1.000 de britanici.
- Pe unii i-au speriat etichetele, aproximativ 10% din respondeți spunând că se vor face vegetarieni.
Produsele din carne ar putea avea etichete de avertizare, la fel ca țigările. Parlamentul European, împreună cu mai multe guverne, militează pentru reducerea consumului de carne.
Advertisment
Totul a început de la un studiu făcut pe 1.000 de britanici. Împărţiţi în patru echipe, au primit imagini cu paste cu carne, pește, respectiv paste cu legume şi paste vegane. Trei feluri aveau etichetă de avertizare referitoare la probleme de sănătate, climă, pandemie, iar unul nu avea niciun avertisment.
Pe unii i-au speriat etichetele, aproximativ 10% din respondeți spunând că se vor face vegetarieni. Eticheta cu schimbările climatice ar fi avut cel mai puternic impact, iar cercetătorii explică: un sfert din emisiile globale de gaze cu efect de seră vin din industria cărnii.
Recomandări
Ca alternativă, Comisia Europeană recomandă muştele, greierii, viermii de mătase şi carnea sintetică. România a interzis, însă, recent, carnea de laborator.
Dacă în UK 72% din populație se autoclasifică ca fiind mâncători de carne, în România, ponderea e mai mică față de media uniunii europene.
Citește și
- Vizită nud la muzeu. Ghidul a fost dezbrăcat pe tot parcursul vernisajului
- Ce filme și seriale se lansează în luna noiembrie? Filmul „Jeanne du Barry”, cu Johnny Depp, apare pe 10 noiembrie, în cinematografe
- De ce auzim voci? „Stresul, epuizarea și oboseala te fac să fii un purtător de voci”. Explicațiile psihologului
Partenerii noștri