• Premierul israelian Benjamin Netanyahu va prezenta un nou plan regional pentru Orientul Mijlociu.
  • Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților, a declarat că orice perturbare a discursului lui Netanyahu va duce la arestarea protestatarilor.
  • Protestatarii, inclusiv rabini și descendenți ai supraviețuitorilor Holocaustului, s-au adunat în rotonda clădirii Cannon House Office Building.

Protestatarii au intrat în clădirea Capitoliului SUA înainte de discursul programat mâine de Netanyahu pentru a protesta împotriva războiului din Gaza și pentru a cere încetarea ajutorului pentru Israel, scrie The Washington Post.

În timpul viitorului său discurs la Congresul SUA, premierul israelian Benjamin Netanyahu va propune un nou plan regional pentru Orientul Mijlociu pentru a face față „amenințării” Iranului și Axei de Rezistență.

Președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Mike Johnson: „Oricine perturbă discursul Premierului Netanyahu în Congres va fi arestat; Israelul este cel mai mare aliat al Statelor Unite”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Protestatarii s-au adunat în rotonda clădirii Cannon House Office Building, care găzduiește birourile membrilor Camerei Reprezentanților, cu o zi înainte ca Prim-ministrul Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului.

Protestul a fost organizat de Jewish Voice for Peace și a inclus rabini, studenți, israelieni americani și descendenți ai supraviețuitorilor Holocaustului.

După aproximativ 20 de minute, Poliția Capitoliului le-a spus protestatarilor să înceteze demonstrația. În timp ce unii protestatari au plecat, mulți au rămas. Aproximativ 10 minute mai târziu, polițiștii au început să elibereze zona, folosind legături pentru a scoate protestatarii din rotonda.

Citește și