• Grupurile de stânga au avertizat că vor bloca intrările în locație pentru a împiedica intrarea delegaților AfD.
  • Aproximativ 600 de delegați se reunesc, încercând să fie realeși înainte de scrutinul parlamentar din Germania de anul viitor.
  • Demonstranții mascați au atacat ofițerii, potrivit poliției, care a raportat mai multe” arestări.

Proteste de amploare au avut loc în timp ce partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) și-a deschis convenția în orașul Essen din vestul țării, manifestanții încercând să blocheze drumurile și intrând în conflict cu poliția, relatează Al Jazeera.

Sâmbătă, poliția a folosit spray cu piper și bastoane pentru a respinge protestatarii care încercau să rupă un cordon înainte de începerea evenimentului de două zile, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru agenția de presă germană dpa.

Demonstranții mascați au atacat ofițerii, potrivit poliției, care a raportat mai multe” arestări. Aproximativ 1.000 de polițiști au fost desfășurați în Essen.

Recomandări

TRUMP ARE O FORMĂ DE IMUNITATE
JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
TYLA E „CEL MAI BUN ARTIST NOU"
TREI CAI GALOBEAZĂ LIBERI PRIN LONDRA
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE

Au avut loc mai multe acțiuni violente perturbatoare (…) demonstranții, unii dintre ei cu cagule, au atacat forțele de ordine. Au fost efectuate mai multe arestări”, a declarat pe X poliția din landul Renania de Nord-Westfalia, unde se află Essen.

Până la 100.000 de protestatari sunt așteptați să ia parte la contramanifestații și alte evenimente în Essen, a relatat dpa. Autoritățile și-au exprimat îngrijorarea că, deși majoritatea ar putea fi pașnică, aproximativ 1.000 de stângiști ar folosi violența pentru a perturba congresul.

Grupurile de stânga au avertizat că vor bloca intrările în locație pentru a împiedica intrarea delegaților AfD. Aproximativ 600 de delegați se reunesc, co-liderii actuali ai partidului, Alice Weidel și Tino Chrupalla, încercând să fie realeși înainte de scrutinul parlamentar din Germania de anul viitor.

Citește și