• Zeci de mii de persoane au protestat duminică la Madrid.
  • În iulie, guvernul spaniol a anunțat că va lua măsuri drastice împotriva închirierilor pe termen scurt și sezoniere pentru vacanțe.
  • Acesta intenționează să investigheze listele de pe platforme precum Airbnb și Booking.com pentru a verifica dacă acestea dețin licențe de închiriere.
  • Spania se străduiește să echilibreze veniturile din turism și, în același timp, să răspundă preocupărilor cetățenilor cu privire la chiriile ridicate.

Zeci de mii de persoane au protestat duminică la Madrid pentru a cere locuințe mai accesibile, pe fondul creșterii prețurilor chiriilor, Airbnb și Booking.com dominând piața închirierilor pe termen scurt, scrie DW.

Sub sloganul „Locuința este un drept, nu o afacere”, oamenii au mărșăluit în Madrid, cerând chirii mai mici și condiții de viață mai bune.

Organizatorii spun că au participat 150.000 de persoane

Potrivit estimărilor guvernului, aproximativ 22.000 de persoane au luat parte la manifestație, în contradicție cu estimarea dată de organizatorii protestului, care susțin că au participat până la 150.000 de persoane.

Recomandări

TRUMP, NEMULȚUMIT DE ROL
BAZA ONU, ATACATĂ
ANATOMIA MITEI
ȘTII DE VREME?
UNDE MĂNÂNCI AZI?
ZELENSKI ACUZĂ NORDUL

După încheierea acestuia, un grup de protestatari a decis să continue pe Gran Vía din Madrid, una dintre principalele străzi din capitala spaniolă, oprind traficul.

Spania se străduiește să echilibreze veniturile din turism și, în același timp, să răspundă preocupărilor cetățenilor cu privire la chiriile ridicate din cauza gentrificării și a reorientării proprietarilor către chiriile turistice mai profitabile.

Protestatarii din Barcelona mărșăluiesc față de turismul excesiv

În cadrul unui protest separat desfășurat duminică în Barcelona, cetățenii au acuzat cursa de yachting America’s Cup de creșterea prețurilor chiriilor și de aducerea mai multor turiști într-un oraș supraaglomerat.

Locuitorii Barcelonei au organizat deja proteste față de turismul excesiv în popularul oraș de coastă. Acum, aceștia contestă decizia autorităților de a găzdui Cupa Americii la sfârșitul sezonului turistic estival.

Locuitorii din Insulele Canare și Malaga au fost, de asemenea, martorii unor proteste în acest an împotriva creșterii chiriilor, citând turismul ca principal motiv. Lucrătorii sezonieri din domeniul ospitalității se luptă să găsească cazare în aceste zone turistice fierbinți, mulți dintre ei recurgând la dormitul în rulote sau chiar în mașinile lor.

Citește și