Proteste violente în SUA, după ce un afro-american neînarmat a fost împușcat de polițiști în prezența copiilor săi

Noi proteste au izbucnit în SUA, după ce un bărbat afro-american a fost împușcat în spate de către poliția din Wisonsin, de mai multe ori, relatează BBC. Polițiștii au venit pentru a interveni în urma unui apel la numărul de urgentă, însă, deocamdată, nu este cunoscută natura incidentului.

Bărbatul, Jacob Blake pe numele său, a fost împușcat în timp ce voia să intre în mașina în care se aflau copiii săi. În imaginile filmate de martori se observă cum Blake deschide portiera mașinii, moment în care unul dintre polițiști îl prinde de tricou, după care sunt trase șapte focuri de armă. Jacob Blake ar fi fost neînarmat la momentul incidentului.

Jacob Blake a fost dus de urgență la spital, a fost operat, iar acum se află la terapie intensivă, a transmis familia.

Protestele au izbucnit imediat după publicarea imaginilor, iar sute de persoane au mers către sediul poliției din orașul Kenosha, Wisconsin. Mașini au fost incendiate, iar protestatarii au strigat „Nu ne vom opri”.

Autoritățile locale au declarat stare de alertă pe timpul nopții și le-au interzis oamenilor să iasă pe stradă. De asemenea, poliția a sfătuit afacerile locale să rămână închise, după ce mai multe jafuri au avut loc duminică noapte, când, de asemenea, au fost auzite focuri de armă.

Guvernatorul statului, Tony Evers, a condamnat acțiunile poliției.

„Chiar dacă nu avem toate detaliile încă, ce știm cu siguranță este că nu e vorba de primul om de culoare care este împușcat sau ucis fără milă de indivizi care sunt parte a forțelor de ordine în statul nostru sau în țara noastră”, a spus Tony Evers, într-un comunicat.

Exit mobile version