• Țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri Omicron.
  • Alberta și Columbia Britanică reduc la cinci zile perioada de izolare pentru cei vaccinați.
  • În perioada sărbătorilor și a Anului Nou, Alberta nu raportează numărul de cazuri.

Provinciile canadiene reduc izolarea COVID. Două provincii canadiene au scurtat perioada de autoizolare pentru persoanele vaccinate care au fost testate pozitiv pentru COVID-19, în timp ce țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri legate de varianta Omicron.

Alberta și Columbia Britanică din vestul Canadei reduc la cinci zile perioada de autoizolare necesară pentru persoanele vaccinate cu COVID-19, în timp ce provinciile canadiene încearcă să se adapteze la provocările legate de forța de muncă. Persoanele nevaccinate care contractează virusul vor trebui în continuare să se autoizoleze timp de zece zile.

„Facem aceste schimbări pentru a ajuta la prevenirea întreruperilor în forța de muncă din Alberta, în special pentru cei care oferă servicii pe care se bazează locuitorii din Alberta”, a anunțat vineri ministrul Sănătății din Alberta, Jason Copping. Modificările vor intra în vigoare începând de luni.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

De asemenea, Alberta a întrerupt raportarea regulată a datelor privind coronavirusul pentru perioada sărbătorilor de Anul Nou. Columbia Britanică va oferi de acum înainte o doză de rapel a unui vaccin împotriva coronavirusului tuturor femeilor însărcinate la șase luni de la a doua doză, a anunțat, de asemenea, vineri, principalul medic al provinciei.

În Canada, provinciile canadiene reduc izolarea COVID. Guvernele provinciale sunt responsabile pentru administrarea asistenței medicale, ceea ce înseamnă că regulile privind perioadele de carantină, limitele de capacitate și alte răspunsuri la pandemie variază considerabil în a doua țară ca mărime din lume.

Între timp, a doua cea mai populată provincie canadiană, Quebec, a raportat vineri 16.461 de noi cazuri de coronavirus. Această provincie majoritar francofonă va decreta o stare de asediu zilnic, pe timp de noapte, începând cu ora locală 22:00 (15:00 GMT), printre alte restricții menite să stopeze răspândirea virusului și să protejeze rețeaua de sănătate tensionată din Quebec. „Este o măsură extremă care trebuie luată deoarece situația este extremă”, a declarat premierul Francois Legault.

De asemenea, începând de vineri, de la ora 17:00 (22:00 GMT), restaurantele din Quebec vor fi, de asemenea, limitate la furnizarea de servicii de livrare sau de livrare la domiciliu, în timp ce majoritatea reuniunilor private în interior sunt interzise. Sălile de sport, barurile și alte locuri de divertisment au fost închise de la începutul săptămânii trecute.