PSD acuză PNL pentru amânarea relaxării din 1 iulie. Ciolacu: „Au călcat legea în picioare”

PSD acuză PNL pentru amânarea relaxării din 1 iulie. Ciolacu: „Au călcat legea în picioare” Sursa Foto: Mediafax / Andreea Alexandru
  • Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că „amânarea relaxării din 1 iulie este un eșec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei”.
  • Ciolacu a precizat că mai mulți liberali nu au respectat regulile impuse de starea de alertă.
  • 1 iulie ar fi marcat a doua etapă de relaxare, însă din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19, oficialii Guvernului au amânat-o.

„Amânarea relaxării din 1 iulie este un eșec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certați românii, ați fost și sunteți anti-modele!

Guvernul, în frunte cu ministrul Tătaru, dă vina exclusiv pe oamenii simpli fiindcă nu mai respectă distanțarea socială. Uită, însă, voit ce comportament public scandalos au arătat liderii PNL de o lună încoace: Orban a băut și fumat în Guvern, alături de alți demnitari, iar masca nici acum n-a învățat să și-o pună corect; Robu a făcut bâlci electoral pe stadion, cu minge adusă cu elicopterul și miuță la toc și costum, fără pic de distanțare și zero măști; Primarul Chirica și ministrul Alexe au început campania electorală cu sute de activiști în cort, sfidând chiar dictonul prezidențial”, a scris, marți, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Amânarea relaxării din 1 iulie este un eșec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certați românii, ați fost…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 30 iunie 2020

Liderul social democrat spune și că „dacă se ratează noua etapă a relaxării, liberalii – nu românii obișnuiți – sunt principalii vinovați morali”.

„Au sfidat nu doar reguli de bun-simț, ci au călcat legea în picioare. Iar să faci asta în plină pandemie înseamnă să-ți duci poporul spre prăpastie!”, conchide Ciolacu.

La 1 iulie ar fi urmat să fie anunțate un set de noi relaxări, însă oficialii Guvernului au anunțat că acest lucru nu se va întâmpla, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.