• Kamala Harris spune că ar numi un candidat republican în cabinetul său
  • Kamala a răspuns atacurilor lui Donald Trump și a spus că e aceeași carte veche și obosită
  • Despre războiul dintre Israel și Hamas, Kamala a spus: „trebuie să ajungem la o înțelegere”
  • Harris, despre Biden: Are inteligența, angajamentul și judecata și dispoziția pe care cred că poporul american le merită.

În prima zi la Casa Albă, Kamala Harris va începe să își pună în aplicare planul pentru economie. Scăderea prețurilor, investițiile în afacerile mici și sprijinirea clasei de mijloc: credite pentru primul an de viață al copiilor și locuințe la prețuri pe care și le permit sunt prioritățile vicepreședintei SUA.

În primul interviu de la intrarea în cursa pentru Casa Albă, pe care l-a acordat în tandem cu Tim Walz pentru CNN, Kamala Harris a trebuit să explice de ce și-a schimbat poziția în dosare importante pentru țară față de acum 5 ani. De exemplu în dosarul fracturării hidraulice.

„Valorile mele nu s-au schimbat. Ai vorbit de Green New Deal. Întotdeaua am crezut și am lucrat la asta, criza climatică este reală, este o problemă urgentă la care ar trebui să aplicăm date, care includ și respectarea unor dead line-uri. Valorile mele despre ceea ce trebuie să facem pentru a ne securiza frontierele nu s-au schimbat.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

Primul interviu Kamala Harris-Tim Walz. Care sunt principalele aspecte?

Am avut două mandate de procuror general al Californiei și am condamnat organizații criminale transnaționale, încălcări ale legilor privind trecerea ilegală a frontierei, introducerea ilegală de arme și de ființe umane prin forntiera noastră. Valorile mele nu s-au schimbat.” a spus Kamala Harris în interviu.

Kamala Harris spune că va semna decretul pentru a angaja încă 50.000 de oameni la frontieră, respins de partizanii lui Trump din Congres. Și le întinde o mână republicanilor, spune că ar vrea să aibă cel puțin un membru al cabinetului din partea adversarilor.

Cum răspunde Tim Walz acuzațiilor controversate?

Și Tim Walz a fost întrebat dacă alegătorii ar trebui să aibă încredere în el, după ce s-a dovedit că mai multe dintre declarațiile lui de-a lungul timpului au fost, dacă nu mincinoase, cel puțin controversate. Cum ar fi faptul că a sugerat că s-a luptat cu arme de foc, deși, în cariera lui militară, nu a fost pe front.

„Soția mea, profesoara de engleză, mi-a spus că gramatica mea nu este mereu corectă. Dar dacă nu este asta, îmi atacă copii pentru că îmi arată iubirea, îmi atacă și cățelul. Eu nu o să fac niciodată asta și nu voi minimiza serviciul vreunui militar al cuiva. Nu am făcut-o și nu o să o fac niciodată”, a spus Tim Walz.

Cum a văzut Kamala Harris retragerea lui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă?

Kamala Harris a vorbit și despre duminica în care Joe Biden a sunat-o și a anunțat-o că se retrage din cursă. Era acasă, cu familia, pregăteau micul dejun și spune că primul gând nu a fost la ea, ci la Joe Biden, care a pus întodeauna pe primul loc poporul. Însă nu în toate dosarele echipa Biden Harris a fost sută la sută de acord. În chestiunea Israelului, Harris este mult mai nuanțată decât Biden.

„Israelul a avut, are dreptul de a se apăra. Și cum o face contează. Mult prea mulți palestinieni nevinovați au fost uciși. Trebuie să avem un acord. Rămân implicată, la fel cum sunt din 8 octombrie, pentru ceea ce trebuie să facem pentru o soliție cu două state, în care Israelul este în siguranță și, în egală măsură, palestinieii au securitate, auto-determinare și demnitate”, a spus Kamala Harris.

Kamala Harris a făcut de mai multe ori referire și la Donald Trump, pe care l-a învinut pentru gestionarea proastă a pandemiei și efectele sale economice, dar a refuzat să răspundă atacurilor contracandidatului său.

„Aceeași placă veche. Următoarea întrebare, va rog!”, a spus Kamala referitor la contracandidatul său, Donald Trump.