• Putin a întâmpinat lideri din diferite națiuni la BRICS.
  • Putin a subliniat importanța aprofundării cooperării financiare între statele membre.
  • Premierul Modi pledează pentru o abordare „centrată pe oameni” pentru a face față securității cibernetice, falsului profund, dezinformării.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a întâmpinat lideri din diferite națiuni la BRICS. Acest eveniment face parte din eforturile Kremlinului de a contesta influența globală a națiunilor occidentale. În discursul său de deschidere a reuniunii BRICS, Putin a subliniat importanța aprofundării cooperării financiare între statele membre. De asemenea, el a menționat că participanții vor discuta o varietate de chestiuni internaționale, cum ar fi soluționarea conflictelor regionale și extinderea grupului BRICS, scrie Times of India.

„Strategia Brics pe arena globală este conformă cu aspirațiile principalei părți a comunității globale, așa-numita majoritate globală”, a declarat Putin.

Alianța Brics, care inițial era formată din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, a crescut pentru a include Iranul, Egiptul, Etiopia, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită. În plus, Turcia, Azerbaidjan și Malaysia au depus cereri oficiale de aderare, în timp ce alte câteva țări și-au exprimat interesul de a se alătura grupului.

Recomandări

WHO'S YOUR MOMMY NOW?
KAMALA CONTRA TRUMP
ROMÂNIA NU MERGE BLANĂ
FĂRĂ RĂSPUNS
A.I. FACE CONFUZII
3 MIN. DE ÎMBRĂȚIȘĂRI

Premierul Modi pledează pentru o abordare „centrată pe oameni” pentru a face față securității cibernetice, falsului profund, dezinformării.

„Întâlnirea noastră are loc într-un moment în care lumea este înconjurată de multe provocări precum războaie, conflicte, incertitudine economică, schimbări climatice, terorism. Se vorbește despre diviziunea Nord-Sud și Est-Vest în lume… Și, în era tehnologiei, au apărut noi provocări precum securitatea cibernetică, falsul profund, dezinformarea. Într-o astfel de situație, există multe așteptări de la Brics. Cred că, în calitate de platformă diversă și incluzivă, Brics poate juca un rol pozitiv în toate problemele. În acest context, abordarea noastră ar trebui să rămână centrată pe oameni. Ar trebui să transmitem lumii mesajul că Brics nu este un grup de dezbinare, ci un grup de interes public”, a spus el.

Citește și