• Organizația de Cooperare de la Shanghai (OCS) se va reuni în cadrul summitului său în perioada 3-4 iulie în capitala Kazahstanului, Astana.
  • Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, este de asemenea așteptat.
  • Rusia a declarat că Putin va avea o serie de discuții bilaterale, inclusiv cu președintele chinez Xi Jinping și cu președintele turc Tayyip Erdogan.

Președintele rus Vladimir Putin a sosit miercuri în Kazahstan pentru discuții privind securitatea regională și apărarea, a declarat Kremlinul, precum și pentru o serie de întâlniri bilaterale, inclusiv cu liderii chinez și turc, scrie Reuters.

Organizația de Cooperare de la Shanghai (OCS), un forum înființat de China și Rusia în 2001 ca gardian al securității în regiunea Eurasia, se va reuni în cadrul summitului său în perioada 3-4 iulie în capitala Kazahstanului, Astana.

„Liderii țărilor membre ale OCS vor discuta despre starea actuală și perspectivele de aprofundare a cooperării multifațetate în cadrul organizației și de îmbunătățire a activităților acesteia”, a declarat Kremlinul într-o declarație pe site-ul său.

Recomandări

PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
CE SCHIMBĂRI ADUC LABURIȘTII ÎN SCOȚIA?
CUM EVIȚI SĂ-ȚI FIE ANULAT ZBORUL?
UNDE TE CAZEZI DACĂ ALEGI DUBAI?
SUNAK DEMISIONEAZĂ DIN FRUNTEA PARTIDULUI

Deși reuniunea va fi probabil dominată de Rusia și China, sunt așteptați să participe și liderii sau reprezentanții Azerbaidjanului, Belarusului, Indiei, Iranului, Kazahstanului, Qatarului, Kârgâzstanului, Chinei, Mongoliei, Emiratelor Arabe Unite, Pakistanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului, Turciei și Uzbekistanului.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, este de asemenea așteptat, au declarat marți agențiile ruse. Marți, Rusia a declarat că Putin va avea o serie de discuții bilaterale, inclusiv cu președintele chinez Xi Jinping și cu președintele turc Tayyip Erdogan.

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, care este așteptat la Moscova în această lună, nu va participa, iar țara va fi reprezentată de ministrul de externe Subrahmanyam Jaishankar, a declarat marți ministerul

Citește și