• Putin a afirmat că Președintele Biden i-a recomandat tuturor susținătorilor săi să o susțină pe Harris și că Rusia va face la fel.
  • Putin a menționat că fostul președinte Donald Trump a impus Rusiei cele mai multe sancțiuni, sugerând că dacă Harris va câștiga, s-ar putea abține de la astfel de acțiuni.
  • Comentariile lui Putin vin la o zi după ce Statele Unite au pus sub acuzare doi angajați ai rețelei de știri rusești de stat RT.

La o zi după ce SUA au impus sancțiuni unei instituții de presă ruse finanțate de stat, acuzând-o că încearcă să influențeze alegerile prezidențiale, Președintele rus a declarat joi că o susține pe candidata democrată, Kamala Harris, scrie Le Monde.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi, 5 septembrie, că o susține pe Kamala Harris în viitoarele alegeri prezidențiale din SUA, o remarcă aparent ironică, la o zi după ce Washingtonul a acuzat Moscova că încearcă să influențeze votul. Putin comentează adesea problemele politice și sociale din Statele Unite, adesea cu sarcasm.

El a declarat anul trecut că sistemul politic american este „putred” și că Washingtonul nu poate da lecții altor țări despre democrație. „În primul rând, (președintele american Joe) Biden a recomandat tuturor susținătorilor săi să o susțină pe doamna Harris”, a declarat Putin în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la Forumul Economic de Est al Rusiei din Vladivostok. „Aici, vom face și noi asta, o vom susține”, a adăugat el, cu un zâmbet ironic.

Recomandări

ROMÂNIA, LOVITĂ DE PLOI
ISRAELUL VREA RĂZBOI CU LIBANUL
PUTIN VREA VICTORIA
BUCUREȘTI ATRAGE TALENTE
OPENAI SE DESCHIDE MAI MULT
HAI LA ARENA ELEVILOR!

Râde atât de contagios încât arată că totul este în regulă cu ea”, a spus liderul rus. „(Fostul președinte american Donald) Trump a impus Rusiei atâtea sancțiuni câte a impus vreodată vreun Președinte, iar dacă lui Harris îi merge bine, poate că se va abține de la astfel de acțiuni”.

În februarie, Putin l-a susținut pe Biden în detrimentul lui Trump, numindu-l pe actualul Președinte mai „previzibil”. Casa Albă i-a cerut lui Putin să „stea deoparte” de alegerile din SUA. Comentariile lui Putin vin la o zi după ce Statele Unite au pus sub acuzare doi angajați ai rețelei de știri rusești de stat RT și au impus sancțiuni editorilor de top ai acesteia. Washingtonul i-a acuzat că încearcă să influențeze viitorul scrutin din SUA.

Citește și