Putin afirmă că o „susține” pe Kamala Harris în alegerile prezidențiale din SUA. Ce declarații a făcut Președintele rus

La o zi după ce SUA au impus sancțiuni unei instituții de presă ruse finanțate de stat, acuzând-o că încearcă să influențeze alegerile prezidențiale, Președintele rus a declarat joi că o susține pe candidata democrată, Kamala Harris, scrie Le Monde.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi, 5 septembrie, că o susține pe Kamala Harris în viitoarele alegeri prezidențiale din SUA, o remarcă aparent ironică, la o zi după ce Washingtonul a acuzat Moscova că încearcă să influențeze votul. Putin comentează adesea problemele politice și sociale din Statele Unite, adesea cu sarcasm.

El a declarat anul trecut că sistemul politic american este „putred” și că Washingtonul nu poate da lecții altor țări despre democrație. „În primul rând, (președintele american Joe) Biden a recomandat tuturor susținătorilor săi să o susțină pe doamna Harris”, a declarat Putin în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la Forumul Economic de Est al Rusiei din Vladivostok. „Aici, vom face și noi asta, o vom susține”, a adăugat el, cu un zâmbet ironic.

Râde atât de contagios încât arată că totul este în regulă cu ea”, a spus liderul rus. „(Fostul președinte american Donald) Trump a impus Rusiei atâtea sancțiuni câte a impus vreodată vreun Președinte, iar dacă lui Harris îi merge bine, poate că se va abține de la astfel de acțiuni”.

În februarie, Putin l-a susținut pe Biden în detrimentul lui Trump, numindu-l pe actualul Președinte mai „previzibil”. Casa Albă i-a cerut lui Putin să „stea deoparte” de alegerile din SUA. Comentariile lui Putin vin la o zi după ce Statele Unite au pus sub acuzare doi angajați ai rețelei de știri rusești de stat RT și au impus sancțiuni editorilor de top ai acesteia. Washingtonul i-a acuzat că încearcă să influențeze viitorul scrutin din SUA.

Exit mobile version