• Porturile pe Dunăre Ismail și Reni, din apropierea graniței cu România, au fost atacate de Rusia.
  • Tașcu Stavre: Romania își poate apară granițele
  • Ucraina a atacat cu drone Moscova, fragmente au fost găsite luni în apropierea Ministerului rus al Apărării.

Rusia a mutat războiul la granița cu România și a atacat porturile la Dunăre Ismail și Reni. Şase nave româneşti care se aflau în portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgenţă spre malul românesc după ce ruşii au atacat zona cu drone. Atacul în portul aflat la aproximativ 25 de kilometri de Galaţi a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Exploziile au putut fi văzute şi auzite de navigatorii români aflaţi în zonă.

Miroslav Tașcu Stavre, expert în relații internaționale, spune că Romania își poate apară granițele.

„România este apărata de NATO și de articolul 5, nu se pune problema ca în cazul în care România să fie atacată să nu existe o reacție extrem de dură din partea alianței. Dar sunt convins că Rusia nu și dorește să atace un stat NATO pentru că știe care sunt consecințele”, a spus Miroslav Tașcu Stavre, la Aleph News.

Recomandări

SCHIMBĂRI LA HYUNDAI
FDA APROBĂ ZEPBOUND
CE E NATO FĂRĂ SUA?
FILIPINE IA TYPHON
DĂRUIEȘTE O PARTE DIN TINE!
CRĂCIUNUL E DESPRE BUNĂTATE

„Rusia încearcă prin bombardamentele de la Odessa, prin bombardamentele de la Reni să sugrume economic Ucraina.”

Sergiu Mișcoiu: „ Ar fi important ca supravegherea zonei să se realizeze mult mai aprofundat decât până în prezent”

Sergiu Mișcoiu, analist de politică externă, spune că ar trebui să solicită o uniune de Urgență a comandamentului NATO sau o uniune de Urgență a Uniunii Europene, în scopul de a alerta suplimentar asupra ceea ce se întâmplă.

„Pe plan diplomatic mai marii noștri ar trebui să foarte fermi un condamnarea atacul lor care au avut loc la granițele României, ceea ce s-a și întâmplat.”

„Trebuie să existe un grad mai mare de alertă la nivel diplomatic, în rândurile aliaților noștri. Iar pe plan tactic ar fi important ca supravegherea zonei să se realizeze mult mai aprofundat decât până în prezent”, a spus Sergiu Mișcoiu, la Aleph News.

Citește și