• Tucker Carlson a publicat interviul cu Putin.
  • Peskov spune că Tucker Carlson nu ține cu Rusia, dar are o poziție diferită față de cea a presei din Vest care nu este obiectivă.
  • Tucker Carlson spune că i-a trimis și lui Zelenski o invitație de interviu. Acum așteaptă răspunsul președintelui Ucrainei.

Tucker Carlson a publicat interviul cu Vladimir Putin, filmat în Moscova. Interviul are peste 2 ore.

Interviul este majoritar despre războiul din Ucraina; cum a început, cum merge și, cel mai îngrijorător, cum s-ar putea încheia. Tucker Carlson a recunoscut că „a pierdut șirul” interviului său cu Putin, în timp ce liderul rus se angajase într-o lungă explicație istorică privind invadarea Ucrainei.

Putin a pretins, într-un monolog lung, că Rusia avea un drept istoric asupra Ucrainei începând din anul 862 d.Hr., în timp ce Tucker părea intrigat de direcția conversației.

Recomandări

CRĂCIUNUL ESTE DESPRE PACE
APUNE ERA TIKTOK?
SCHIMBĂRI LA HYUNDAI
FDA APROBĂ ZEPBOUND
CE E NATO FĂRĂ SUA?
FILIPINE IA TYPHON

La un moment dat, președintele rus a afirmat că Austria era responsabilă de crearea „ideilor Ucrainei și ucrainizării”, pentru a slăbi Rusia înainte de Primul Război Mondial.

La un moment dat, Carlson a spus că își pierduse firea și nu mai știa în ce perioadă istorică ne aflăm, întrebându-l pe Putin de mai multe ori cum era relevant răspunsul în contextul invaziei Ucrainei din februarie 2022.

În ceea ce privește relația cu China, Putin a declarat: „Eu și cu colegul și prietenul meu Xi Jinping ne-am propus să ajungem la obiectivul de 200 miliarde de dolari în comerțul China – Rusia. Am depășit această cifră. Acordul bilateral cu China a ajuns la 230 de miliarde, iar cifrele Chinei estimează de fapt 240 miliarde de dolari. Este un acord complementar în high tech, energie, cercetare științifică și dezvoltare; e un acord foarte echilibrat”.

„În ceea ce privește BRICS – unde Rusia a preluat președinția anul acesta – ne dezvoltăm foarte repede”, a declarat Putin.

„Suntem deschiși la negocieri. Partea occidentală nu este, iar Ucraina e un stat satelit al SUA. Nu vreau să pară că jignesc sau caut să fac afirmații puternice, dar amândoi înțelegem ce se întâmplă. 72 de miliarde de dolari au fost dați Ucrainei. Pe locul doi vine sprijinul Germaniei, iar apoi alte țări europene. Zeci de miliarde de dolari se duc către Ucraina. Ar trebui să anuntați partea ucraineană sa înceteze și să vină la negocieri. Dacă Zelenski a refuzat negocierile până acum, bănuiesc că a făcut-o sub îndrumarea Washingtonului. Noi am fost cei care, în 2014, am decis să punem capăt războiului”.

Citește și