• SUA au declarat că au văzut dovezi că Coreea de Nord a trimis 3.000 de soldați în Rusia.
  • El și-a repetat afirmațiile potrivit cărora Occidentul a escaladat criza din Ucraina.
  • „Știm cine este prezent acolo, din ce țări europene ale NATO, și cum își desfășoară activitatea”, a spus Putin.

Vladimir Putin a ocolit afirmațiile potrivit cărora Coreea de Nord a trimis soldați în Rusia, insistând că depinde de Moscova cum să aplice clauza sa de apărare reciprocă cu Pyongyangul, scrie The Guardian.

Vorbind la încheierea summitului Brics de la Kazan de joi, el a acuzat Occidentul de escaladarea războiului din Ucraina și a spus că „trăiește o iluzie” dacă crede că poate provoca o înfrângere strategică Rusiei.

SUA au declarat că au văzut dovezi că Coreea de Nord a trimis 3.000 de soldați în Rusia pentru o posibilă desfășurare în Ucraina, o mișcare care ar putea reprezenta o provocare fundamentală pentru Ucraina din cauza lipsei sale de forță de muncă.

Recomandări

CÂND SE SCHIMBĂ ORA
MUSK L-A CREAT PE STARK
SENTINȚĂ REDUSĂ
„MIAU” DAT CONCEDIU
NEESON SE RETRAGE
FĂ A.I. DIN CE AI

Întrebat de un reporter despre imaginile din satelit care ar arăta mișcări ale trupelor nord-coreene, Putin a spus: „Imaginile sunt un lucru serios. Dacă există imagini, atunci ele reflectă ceva”.

El și-a repetat afirmațiile potrivit cărora Occidentul a escaladat criza din Ucraina și a spus că ofițerii și instructorii NATO au fost direct implicați în războiul din Ucraina.

„Știm cine este prezent acolo, din ce țări europene ale NATO, și cum își desfășoară activitatea”, a spus Putin.

SUA și Coreea de Sud au declarat că trupele nord-coreene au ajuns în Ucraina și, deși Putin ar putea fi în mod deliberat ambiguu pentru a scădea moralul Ucrainei, este, de asemenea, surprinzător faptul că nu a negat acuzațiile având ocazia de a face acest lucru.

Citește și