• În tot acest timp, Rusia aduce noi brigăzi pe direcția Torețk, unde se desfășoară acum cele mai multe atacuri.
  • Medvedev a afirmat că „nu degeaba” secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat speranța că Ucraina ar putea adera la alianța militară în următorii 10 ani.
  • Moscova a evocat perspectiva unor negocieri de pace cu Ucraina.

Putin pregătește rușii de un război de lungă durată, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului. Ca de obicei, prin vocea lui Medvedev, care spune că Ucraina nu va mai exista până în 2034. În tot acest timp, Rusia aduce noi brigăzi pe direcția Torețk, unde se desfășoară acum cele mai multe atacuri.

După mai bine de doi ani de război lansat de Putin în februarie 2022, Moscova a evocat perspectiva unor negocieri de pace cu Ucraina, cerând ca această țară devastată de război să cedeze teritoriul ocupat de forțele ruse.

În ultima sa analiză a conflictului din Ucraina de miercuri, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) s-a concentrat pe un interviu acordat de Dmitri Medvedev, fost Președinte și Prim-ministru al Rusiei, ziarului Argumenty I Fakty, precum și pe receptarea declarațiilor sale de către mass-media pro-Kremlin.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În acest interviu, publicat marți seara, Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a afirmat că „nu degeaba” secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat speranța că Ucraina ar putea adera la alianța militară în următorii 10 ani.

„Adică niciodată”, a spus Medvedev, adăugând că, până în 2034, „niciunul dintre liderii actualelor țări NATO nu va mai fi pur și simplu în funcțiile lor, iar unii nici măcar nu vor mai fi pe lumea aceasta”.

„Este foarte posibil ca nici faimoasa țară 404 să nu mai existe”, a spus el.

Citește și