• Vladimir Putin a declarat că va „alunga inamicul” și va oferi un „răspuns demn” în urma atacului Ucrainei în regiunea Kursk.
  • În contextul atacului, mii de civili din regiunea Belgorod au fost evacuați din cauza „activității inamice la frontieră”.
  • Analiștii au raportat că forțele ucrainene au reușit să ocupe până la 95 de mile pătrate de teren în doar șase zile de la atac.

Vladimir Putin a promis să „alunge inamicul” după ce Ucraina a lansat un atac transfrontalier surpriză în regiunea Kursk, în timp ce mii de civili din zona învecinată Belgorod au fost evacuați, conform The Independent.

În timpul comentariilor din cadrul unei reuniuni improvizate cu oficialii săi, Putin a promis să dea un „răspuns demn” împotriva Ucrainei, în contextul temerilor că ar putea lansa atacuri feroce împotriva zonelor cu populație civilă din țară.

„Inamicul va primi fără îndoială un răspuns demn”, a spus el, „și nu există nicio îndoială că ne vom atinge obiectivele”.

Recomandări

PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL

Guvernatorul regiunii Kursk din Rusia a adăugat în cadrul reuniunii că Ucraina controlează peste două duzini de așezări din zonă, la doar șase zile după lansarea atacului.

Între timp, guvernatorul regiunii învecinate Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a declarat că au început evacuările din districtul Krasnaya Yaruga din regiune din cauza „activității inamice la frontieră”.

Agenția rusă de presă de stat Tass a declarat că 11.000 de persoane au fost evacuate numai din această regiune, în timp ce peste 76.000 au fost deja mutate din Kursk.

Potrivit analiștilor, forțele ucrainene au ocupat până la 95 de mile pătrate de teren în doar șase zile și par să continue să avanseze.

Citește și