• Rusia și Coreea de Nord vor să dezvolte sisteme comerciale.
  • Cele două țări vor să țină Occidentul la distanță de proiectele lor.
  • Putin: „Vom rezista împreună restricţiilor unilaterale nelegitime”.

Unde merge Putin când nu mai are unde să meargă? La Kim Jong Un. Președintele rus caută orice sprijin care ar putea să îi întărească poziția în fața Occidentului. Aflat într-o vizită oficială în Coreea de Nord, Vladimir Putin vrea să dezvolte împreună cu Kim Jong Un sisteme comerciale şi de securitate, care nu pot fi controlate de Statele Unite sau NATO.

„Vom rezista împreună restricţiilor unilaterale nelegitime și vom construi o arhitectură de securitate egală şi indivizibilă în Eurasia“, a spus Putin înainte de întâlnirea cu șeful nord coreean.

În timp ce Putin mulțumește Phenianului pentru ajutorul acordat în așa numita „operațiune specială din Ucraina”, Europa și Statele Unite sunt sceptice când vine vorba de apropierea celor două țări. Cu atât mai mult cu cât Occidentul acuză Coreea de Nord că furnizează Rusiei muniție și armament pentru a-și continua războiul.

Recomandări

EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU BOEING?
MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ

Dar Coreea de Nord își continuă conflictul și cu vecinii de la sud. Mai mulți soldați ai Phenianului au călcat linia frontului, dar s-au retras repede pe partea lor, după mai multe focuri de avertisment trase din Coreea de Sud.

Nici rușii nu stau degeaba. Kremlinul face exerciții militare de luptă anti-submarine și anti-lovituri aeriene, în Oceanul Pacific, în Marea Japoniei. Manevrele implică 40 de nave marine și 20 de avioane și elicoptere.

Citește și