• Putin: „Agresiunea împotriva Federației Ruse de către un stat non-nuclear împreună cu unul nuclear va fi considerată un atac comun asupra Rusiei”
  • Putin: „Federația Rusă își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare în cazul unei agresiuni împotriva Belarusului”.
  • Putin: Se propune introducerea unei serii de clarificări în doctrina nucleară în ceea ce privește determinarea condițiilor de utilizare a armelor nucleare

Putin lansează noi amenințări nucleare la adresa Occidentului, în contextul vizitei lui Zelenski în SUA, în cadrul căreia președintele ucrainean cere undă verde pentru utilizarea rachetelor cu rază lungă pe teritoriul Rusiei.

Președintele rus a spus că „agresiunea unui stat non-nuclear cu participarea unuia nuclear” va fi considerată un „atac comun al acestora asupra Rusiei”.

Rusia își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei și a Belarusului ca membru al statului Uniunii”, a spus Putin.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI ZELENSKI
PAPA REVINE!
CÂT DE SAFE E SOCIAL MEDIA?
RÂSUL E MEDICAMENTUL
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT

În același timp, Zelenski a avertizat, în discursul său în fața Adunării Generale a ONU de la New York, că „Rusia pregătește atacuri asupra centralelor nucleare ucrainene”.

Discursul lui Zelenski la ONU a avut loc cu puțin timp înainte ca acesta să discute „Planul de Victorie al Ucrainei” cu președintele Statelor Unite, Joe Biden, care se așteaptă să includă cererea de lungă durată a Kievului de a utiliza rachete cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte militare din Rusia.

Citește și