• O rachetă de sol trasă în centrul Israelului din Yemen a lovit o zonă nepopulată.
  • În regiune s-au auzit bubuituri puternice.
  • În iulie, Houthii au tras o dronă cu rază lungă de acțiune în Tel Aviv.

O rachetă de sol trasă în centrul Israelului din Yemen a lovit o zonă nepopulată, fără a provoca răniți, a anunţat duminică armata israeliană, scrie Reuters. Cu câteva clipe mai devreme, sirenele de raid aerian au sunat în Tel Aviv și în centrul Israelului, trimițând rezidenții să alerge la adăpost. „În urma sirenelor care au sunat cu puțin timp în urmă în centrul Israelului, a fost identificată o rachetă de sol care trecea prin centrul Israelului dinspre est și a căzut într-o zonă deschisă.”, a spus armata.

De asemenea, în regiune s-au auzit bubuituri puternice, despre care armata a spus că provin de la interceptoare de rachete care fuseseră lansate. Aceasta a adăugat că regulile sale de protecție pentru rezidenții Israelului au rămas neschimbate. În iulie, Houthii aliniați cu Iranul din Yemen au tras o dronă cu rază lungă de acțiune în Tel Aviv, ucigând un bărbat și rănind alți patru.

Atacul a determinat Israelul să efectueze un atac aerian major asupra țintelor militare Houthi din apropierea portului Hodeidah din Yemen, ucigând cel puțin trei persoane și rănind 87.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Citește și