• Pfizer și BionNTech anunță că vaccinul anti-COVID a trecut de toate fazele de testare.
  • Serul a dovedit o eficiență de peste 90%.
  • Concluzia studiilor arată că vaccinul are o eficiență dovedită împotriva virusului.
  • Este prima echipă care raportează rezultate finale pozitive.

Comisia Europeana negociază pentru 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer. 50 de milioane de doze de vaccin pot fi produse până la sfârșitul acestui an.

Anunțul tot așteptat de luni bune a venit astăzi de la Pfizer. Primul vaccin anti-Covid dezvoltat este gata. Compania americană anunță că a trecut de toate fazele de testare clinică și că serul a dovedit o eficiență de peste 90%.

Ce înseamnă biologia bazată pe ARN

„Acest lucru înseamnă că un acid nucleic care conține o secvență, sau o secvență din porțiunea noului coronavirus, este conținută în acest vaccin și secvența aceea ARN introdusă în celulele din organismul nostru determină producerea antigen, adică a unor porțiuni din virus care determină apariția unui răspuns imun. Acele porțiuni din virus nu au nicio legătură cu infecțiozitatea, cu patogenitatea, ci doar generează un răspuns imun care este protectiv cu infecția cu noul coronavirus. Deci, practic, organismul nostru este cel care generează și antigenele și anticorpii. Adică bucățile de virus care determină răspunsul imun pe de-o parte și anticorpii pe altă parte”, a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, pentru Aleph News.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Când ne-am putea da seama de eficiența acestui vaccin

„Pe măsură ce trece timpul ne vom da seama, pentru că durata producerii acestor particule care generează răspuns imun este limitată. După care, anticorpii obținuți ar putea să dureze luni sau chiar ani. Eu sper ca după vaccinare și imunitatea să fie extrem de lungă și ca vaccinul să fie eficient. Eu cred că vaccinul Pfizer va fi primul autorizat și rămâne de văzut dacă și celelalte vaccinuri își vor dovedi eficacitatea în aceeași măsură. În general, toate companiile care au intrat în faza a treia au produs multe doze în plus față de necesarul de testare pentru ca în eventualitatea în care autorizarea se va face să fie rapid disponibil vaccinul”, a mai spus Alexandru Rafila.